Sök
Navman s70

Navman s70

Kristallklar skärm

2008-08-26

Navman s70 tillhör inte det absoluta toppskiktet bland bilnavigatorer, men den klarar sig ändå bra med sin klara skärm och höga precision.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,2/10 "An easy-to-use interface"
PDA Essentials & Gps Advisor 7/10 "Good value device"
Bild & ljud hemma 4/6 "Helt ok navigator"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar Navmans skarpa skärm, den gör det enkelt att läsa text och att förstå kartorna. Enheten har dessutom ett enkelt gränssnitt som bidrar till ökad användarvänlighet. Trots att den har flera funktioner saknar vissa av testarna det där "lilla extra" och tycker att s70 har svårt att stå ut bland konkurrerande modeller. Den är bra på att hantera kartor ute i Europa och det är överlag en prisvärd gps, men är man ute efter specialfinesser menar testarna att man borde söka på annat håll.

Cnet

"An easy-to-use interface"

Navman s70 1Cnet tycker att Navman s70 har flera goda egenskaper: en kristallklar skärm som gör det enkelt att läsa text och kartor, ett gränssnitt som är lätt att använda, den är snabb på att visa kartor samt snabb på att ta emot signaler. Testaren tycker dock att navigatorns röst har vissa problem när det gäller uttal av gatunamn och menar att detta kan orsaka förvirring för användaren. Sammanfattningsvis beskrivs Navman s70 som en bra gps som presterar väl på de flesta områden. Dessutom säljs den till ett lågt pris, vilket är positivt.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

PDA Essentials & Gps Advisor

"Good value device"

Navman s70 3PDA Essentials & Gps Advisor har gjort ett jämförande test mellan fyra olika navigatorer. Bäst i test blev Mio c620 och tätt där efter Sony nv-u82. På tredje placering kom Garmin nuvi 710 och sist placerade sig Navman s70. Navman har den klaraste skärmen av alla i testet, likaså har den många funktioner men testaren menar att den överlag är ganska basic. Det saknas en del för att den ska hamna bland de bästa. Hastigheten är inte den snabbaste, men som helhet har ändå Navman lyckats skapa en prisvärd gps.

Källa: PDA Essentials & Gps Advisor (GB) Issue 71

Bild & ljud hemma

"Helt ok navigator"

Navman s70 2Den svenska tidningen Bild & Ljud hemma har jämfört tre olika navigatorer. Bäst i test blev Garmin nüvi 710, bästa köp blev Tomtom xl och sist hamnade Navman S70 med utnämningen "Bästa vännen i Europa". Trots den låga placeringen menar testaren att navigatorn är helt ok, den har dock ingenting som gör att den sticker ut i mängden. Det saknas en del finesser och funktioner, men när det handlar om navigering i Europa hanterar den dessa kartor med bravur. Sammanfattningsvis tycker testaren att det är en bra gps med goda funktioner som man får för ett lågt pris, den saknar dock extra finesser vilket drar ner helhetsintrycket.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) Juni/juli 2008

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Navman s70 använder processorn Samsung 2443 med en kapacitet på 400 MHz. Skärmen är 4,3 tum stor och den har upplösningen 480x272 bildpunkter. Det interna flash-minnet är på två gigabyte och 64 megabyte sdram. Batteriet räcker upp till fem timmar. Navigatorprogrammet som används är SmartST 2008. Andra tillgängliga funktioner är 3d-kartor, turn-by-turn, åttasiffrig postkod-sök och Navpix. Den väger 198 gram och har måtten är 80x140x20 mm.

Tillverkare: Navman