Sök
Navigon 8310

Navigon 8310

Stabil och säker medresenär

2009-11-12

Samtliga testare är mycket förtjusta i Navigon 8310. Den är snygg, snabb och erbjuder lättillgängliga kartor med bra grafik och intelligenta funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 9/10 "Snygg och grymt kompetent"
Prylportalen 6/6 "En mycket lyckad navigator"
Connect 460/500 "Sprachansagen präzise und zeitlich perfekt"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare tycker att Navigon 8310 är en riktigt bra gps. Den är snygg och andas kvalitet samtidigt som den erbjuder ett stort antal funktioner. Displayen är stor och tydlig och menysystemet är enkelt att använda. Dessutom har man möjlighet att hitta närbelägna parkeringar genom ett fåtal knapptryckningar. Kartorna är snygga och presenteras i 3d och samtliga testare är förtjusta i funktionen Myroute som erbjuder tre alternativa färdvägar baserade på förarens körstil. Någon testare menar att priset kanske är en aning högt men att modellen är väl värd varenda krona.

M3

"Snygg och grymt kompetent"

M3 tycker att modellen ger ett stabilt och kompetent intryck. Utvändigt är den identisk med 8110 och det är istället mjukvaran som har förbättrats. Man har tillgång till flera smarta och användbara funktioner som t ex Clever Park vilket innebär att man med en knapptryckning får olika parkeringsalternativ i närheten av slutmålet. En annan smart funktion är Myroutes. De nackdelar som finns är endast mindre irritationsmoment och knappast någonting som avskräcker från ett köp. Till exempel är skärmen inte helt tydlig i direkt sollljus, men det är som sagt ingenting som stör alltför mycket. Kartorna är riktigt snygga och navigeringen går som ett rinnande vatten.

Källa: http://m3.idg.se (SE)

Prylportalen

"En mycket lyckad navigator"

Prylportalen anser att denna gps tillhör det absoluta toppskiktet i sin prisklass. 8310 är en uppgraderad version av 8110 och testaren påpekar att ägare av 8110 kan uppgradera sin modell för 700 kronor. Minneskortet i denna modell är 2 gigabyte större än i den gamla. Utseendet är stiligt och skärmen är väl tilltagen. Dessutom presterar den fullt godkänt i dagsljus. Testaren uppskattar funktionen Myroutes som erbjuder tre alternativa färdvägar. Användargränssnittet är bra med ett översiktligt menysystem. En fördel är också att processorn är riktigt snabb. Röststyrningen fungerar utmärkt, gpsen försäkrar sig om att den har hört rätt och man får även bekräfta varje instruktion som ges.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Connect

"Sprachansagen präzise und zeitlich perfekt"

Connect tycker att funktionen Myroutes är riktigt bra, det är snyggt att få skräddarsydda färdalternativ presenterade för sig. Även Clever Parking är bra eftersom den erbjuder en bra översikt av tillgängliga parkeringar. Testaren menar att modellen är enkel att använda, erbjuder bra funktioner och displayen är skarp och väl tilltagen. Kartorna presenteras i 3d vilket gör att synupplevelsen blir mycket behaglig. Röstanvisningarna är tydliga och precisa. Dessutom andas hela modellen kvalitet och stabilitet. Testaren uppskattar även att man har såväl fm-radio som mp3-spelare och bluetooth till förfogande, det gör gpsen allsidig.

Källa: www.connect.de (DE)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta:

Skärm: 4,3 tum
Minne: 4 GB sd-kort, 512 MB flash-rom/128 MB ram
Gps: SiRFstar II
TMC: ja
Kartor: Navigon Europa Q1 2009, gratis uppdateringar i två år
Vikt: 265 gram
Mått: 134,5x84,5x21,8 mm
Övrigt: FM-radio, bluetooth, mp3-spelare

Tillverkare: Navigon