Sök
Navigon 2210

Navigon 2210

Liten färdkamrat smälter in i mängden

2009-04-22

Navigon 2210 sticker inte ut nämnvärt från konkurrenterna men å andra sidan gör den det som förväntas utan större problem. Genomgående höga betyg från testarna även om det absoluta toppbetyget saknas.
Testkälla Betyg Kommentar
Smartphones & PDA Essentials 8/10 "A treat to use"
Comon 4/6 "Grim og kluntet menunavigation"
Connect 417/500 "Hell und Kontraststark"
Cnet 7/10 "Kleine Display"
Chip 4/5 "Touchscreen reagiert nicht durchweg optimal"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att denna gps är mycket kompakt vilket samtidigt resulterar i en liten display. Detta gör att informationen framstår som relativt hoptryckt och det kan vara svårt att få en bra överblick. Väganvisningarna är dock korrekta och rösten klar och tydlig. Pekskärmsfunktionen är lite väl slö för testarnas smak. Man föräras inte med några glassiga extrafunktioner som mp3 och bildvisning utan här är det endast fokus på navigation. Testarna tycker att prestandan är klart godkänd, men gpsen skiljer sig inte nämnvärt från konkurrenterna TomTom och Garmin.

Smartphones & PDA Essentials

"A treat to use"

Smartphones & PDA Essentials testar förutom Navigon 2210 även TomTom XL, Garmin Nüvi 265WT samt Road Angel Navigator 9000. Testvinnare är Garmin Nüvi 265WT medan Navigon 2210 hamnar på en delad andraplats tillsammans med TomTom XL. Testaren påpekar att skärmen är i minsta laget, vilket gör att informationen på den kan kännas aningen hoptryckt. Användandet i sig är förhållandevis enkelt men tangentbordet är aningen långsamt. Kör man fel så får man snabbt en ny väganvisning. Testaren menar att modellen är riktigt bra och det egentligen endast är den lilla displayen som talar emot enheten.

Källa: Smartphones & PDA Essentials (GB) nr 85

Comon

"Grim og kluntet menunavigation"

Comon anser det vara befriande att gpsen inte erbjuder några funktioner som inte direkt har att göra med navigeringen. Kvalitetsintrycket är bra. Det tar ett par minuter innan man får gps-signal vilket är i längsta laget, det finns konkurrenter som gör detsamma på mindre än 20 sekunder. Testaren menar att de väganvisningar man får är korrekta, även om det ibland förekommer något enstaka fel. Jämfört med liknande modeller från TomTom eller Garmin så får man varken mer eller mindre. Dock är menynavigationen inte särskilt bra och det är på detta område som gpsen brister.

Källa: http://gear.comon.dk (DK)

Connect

"Hell und Kontraststark"

Connect menar att displayen är ljusstark samtidigt som den uppvisar hög kontrast. Detta gör att skärmen verkar större än den i själva verket är. Testaren är nöjd med funktionaliteten, väganvisningarna är korrekta och röstanvisningarna klara och tydliga. Man har inte tillgång till några större vidlyftiga funktioner utan här handlar allting om själva navigeringen som dock är till full belåtenhet. Menysystemet är bra, inga frågor lämnas obesvarade utan man har möjlighet att efterfråga i stort sett allting man kan önska.

Källa: www.connect.de (DE)

Cnet

"Kleine Display"

Cnet påpekar att modellen har ett kompakt format och displayen är förhållandevis liten. Detta kan göra att informationen framstår som något hoptryckt och därför inte är så överskådlig. Menysystemet är förhållandevis enkelt att använda. Touchscreen-systemet kan dock vara något segt vilket är ett irritationsmoment. Det kan ta upp till två minuter för gpsen att få en signal vilket är i längsta laget. Kör man fel får man en ny väganvisning inom några få sekunder. Testaren påpekar även här att man inte har tillgång till mp3-spelare, bildvisningsmöjligheter eller liknande utan koncentrerar sig enbart på navigation.

Källa: www.cnet.de (DE)

Chip

"Touchscreen reagiert nicht durchweg optimal"

Chip tycker att navigatorns touchscreen är lite väl trög i reaktionerna. Kartorna har en bra och tydlig grafik, men den kommer inte riktigt till sin rätt eftersom skärmen är i minsta laget. Röstanvisningarna är klara och tydliga vilket är en klar fördel. Dessutom kan rösten på begäran säga vägnamn, vilket också är mycket bra. Testaren menar att modellen är prisvärd, bland annat för att den är utrustad med en bra programvara. Modellen ger över huvudtaget ett bra intryck utan att sticka ut alltför mycket från konkurrenterna.

Källa: www.chip.de (DE)

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta:

Produktnamn: Navigon 2210
Skärm: 3,5 tum pekskärm, 320x240 pixlar
Mottagare: SiRF Atlas III + Instant Fix II
Tmc: Ja (i laddkabeln)
Kartor: Navteq, Europa
Batteritid: 2,5 timmar
Mått: 95x72x17 mm
Vikt: 121 gram
Övrigt: Körfältsassistent, text-till-tal, fartkameravarning, Reality view pro

Tillverkare: Navigon