Sök
Navigon 1210

Navigon 1210

Mycket gps för pengarna

2009-01-30

Trots lågt pris lyckas Navigon 1210 erbjuda avancerade funktioner som till exempel körfältsassistent och hastighetsvarnare. Testarna menar att det är en snabbt arbetande enhet med mycket bra audiella och visuella direktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 387/500 "Klein, aber oho!"
Pc pro 5/6 "Surprisingly well-featured and cheap"
Chip 81/100 " Smarte Navi mit Schnäppchen-Charakter"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Navigon 1210 är en utmärkt navigator trots det låga priset. Användargränssnittet är enkelt upplagt och även om det är sparsamt med extrafunktionerna så har avancerade funktioner som körfältsassistent och hastighetsvarnare ärvts från dyrare modeller. Rutter beräknas snabbt och korrekt och direktioner är tydliga under körning. Det senare gäller både visning av kartmaterialet där skärmen disponerats mycket bra men också röstdirektionerna som uppges vara både klara och högljudda. Två av testarna upplever skärmen som något okänslig men annars så är det idel positiva intryck.

Connect

"Klein, aber oho!"

När Connect kikar på tre lågprisnavigatorer är det Navigon 1210 som tar hem förstapriset. Det anses vara en enhet som gör sitt jobb mycket bra då den arbetar snabbt, tar fram optimala rutter och har ett mycket praktiskt gränssnitt. Att skärmen är något liten med sina 3,5 tum gör enligt testaren inte så mycket då tillverkaren disponerat den mycket bra och placerat informationen under körning på ett överskådligt sätt. Det enda i användargränssnittet som ogillas är att intressepunkter såsom bensinmackar inte visas med namn på gatuadresser. Att text-till-tal finns uppskattas och de audiella direktionerna uppges vara av mycket god kvallitet samt komma helt rätt i tid under körning. De få extrafunktioner som finns är också enkla att använda då de är helt självförklarande. Det enda som kan påverka användarupplevelsen är att skärmen är lite okänslig och kräver därför distinkta tryckningar, men det är en vanesak skriver Connect. De andra två gps-navigatorerna som testades var Navgear Streetmate GT-43-3D DACH och Navgear Streetmate GT-35-3D D.

Källa: Connect (DE) nr 12 2008

Pc pro

"Surprisingly well-featured and cheap"

Navigon 1210 är enligt Pc pro ett tydligt exempel på att en duktig gps-navigator inte måste kosta skjortan. Trots priset och att den är liten och lätt så har den en interiör som fungerar mycket bra. Den snappar snabbt upp satellitsignaler, kartmaterialet är lätt att läsa och röstdirektionerna både tydliga och höga. Trots att skärmen är något liten känns det aldrig som att den blir överbelamrad med information. Hastighetsvarnaren och körfältsassistenten fungerar dessutom utmärkt och underlättar körning. Testaren tror att storleken är ett bättre val för den som har en något mindre bil. Det enda negativa uppges vara att skärmen är något okänslig vilket kan göra inmatningar lite omständligt.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Chip

" Smarte Navi mit Schnäppchen-Charakter"

Trots att detta är en billig navigator där tillverkaren sparat in på extrafunktioner har inga eftergifter gjorts när det kommer till själva navigeringsfunktionen. Det skriver Chip som menar att Navigon 1210 har ett mycket bra kartmaterial samt en mycket bra och precis guidning både visuellt och audiellt. Det blir pluspoäng för körfältsassistenten, hastighets- och fartkameravarnare och för att alla avfarter på den motorväg man färdas på visas. Inmatningen uppges gå enkelt till, trots att vissa ikoner kan vara något små på skärmen.

Källa: www.chip.de (DE)

Cirkapris: 1700 kronor

Produktfakta:

Produktnamn: Navigon 1210
Skärm: 3,5 tum, 4:3 format, 320x240 pixel
Mottagare: Sirfstar III
TMC-mottagare: Nej
Kartor: Europa
Minne: 512 MB, kan utökas med sd-kort
Mått: 95x72x17 mm
Vikt: 122 gram

Tillverkare: Navigon