Sök
Mio Moov Spirit Flat S568

Mio Moov Spirit Flat S568

Tilltalande men inte perfekt

2009-12-21

Mio Moov Spirit Flat S568 har en tilltalande design. Detta räcker dock inte hela vägen fram på grund av en del brister och ett högt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Vi Bilägare - ”Solid men inte helgjuten”
Mobilen 5/6 ”Mios nye toppmodell har Google-søk”
M3 6/10 ”Slank men klumpig”

Vad tycker testarna?

Mio Moov Spirit Flat imponerar med sin smala och läckra design som påminner en hel del om Apple iPhone. Gränssnittet anses vara bra eftersom det går att scrolla med fingrarna direkt på skärmen men det är också ganska ologiskt och krävs en inlärningsperiod. Skärmen får beröm för både storlek och ljusstyrka, men minus för att den är känslig för reflektioner. Navigationen anses vara godkänd och den bedöms ha en del smarta finesser, men på det stora hela menar testarna att navigatorn har en del brister och kanske är lite för dyr.

Vi Bilägare

”Solid men inte helgjuten”

Mio_3Vi bilägare är av åsikten att Mio Moov Spirit Flat känns väldigt solid och läcker i sin påkostade design. Menyer och reglage bedöms till en början vara lite svåra, men när man väl får kläm på det hela så fungerar det riktigt smidigt. Vidare är det bra att finesser som Bluetooth, FM-sändare och mp3-spelare finns under skalet. Fästet kallas för smidigt och stadigt men får lite kritik för att sladden måste tas loss för att man ska kunna ta bort navigatorn. Vidare menas att skärmen är stor och tydlig men lider av en del störande reflexer. Kartorna är godkända och instruktionerna tydliga men testaren tycker att kartorna inte är tillräckligt uppdaterade. TMC-funktionen anses fungera smidigt och bra.

Källa: Vi bilägare (SE) nr 16 2009

Mobilen

”Mios nye toppmodell har Google-søk”

Mio_1Norska hemsidan Mobilen menar att Mio Moov Spirit Flat har mycket bra kartdesign då det inte finns en massa överflödig information utan det är hur man ska köra som är i fokus. Snyggt designad är också själva navigatorn och fästet. Användargränssnittet bedöms vara mycket enkelt att förstå. Trafikinformationen tycker testaren är en bra bonus som fungerar mycket bra, dessutom är röstinstruktionerna av god kvalitet. Minus delas ut till en del problem med Bluetooth-funktionen men på det stora hela så tycker Mobilen att det är en mycket användarvänlig och bra gps att ta med sig i bilen.

Källa: www.mobilen.no (NO)

M3

”Slank men klumpig”

Mio_2Svenska M3 tycker att Mio Moov Spirit Flat vid första anblicken ser ut som en riktig skönhet med en tunn design och stor skärm. Fästet sitter stadigt men testaren retar sig på att man måste ta ur kabeln för att kunna lossa navigatorn från fästet. Skärmen bedöms vara imponerande eftersom den både är stor och ljusstark. Vidare menas att gränssnittet visserligen är läckert med sin iPhone-stil men kräver lite inlärning då det inte är helt logiskt, dessutom har det en del dåliga översättningar. Kartorna är annars tydliga och navigatorn har smarta finesser som gör att den passar även för promenader. Minus delas ut till att den är lite för dyr och har en del störande detaljer.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Skärm: 4,7-tum.
Upplösning: 480x272 pixels
Mottagare: Sirfstar III med InstantFixII
Kartor: Europa
Tmc: Ja
Mått: 132,7x85,14,5 mm
Vikt: 160 gram
Övrigt: Bluetooth, FM-sändare, mp3-spelare, plats för Micro SD-kort