Sök
Mio Moov Spirit 500

Mio Moov Spirit 500

GPS som flirtar med Iphone

2010-05-05

Mios GPS har lånat inspiration till sitt gränssnitt från Iphone med blandat resultat. Navigeringen funkar bra men det finns andra brister som gör att den inte får högsta betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
Smartphone Essentials 7/10 ”Large, good touch-screen”
Mobilsiden 2/6 Forvirrende GPS”
IT Pro 3/6 ”GPS med gester”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Moov Spirit 500 har lånat idéer från Iphone, men att det bara till viss del är ett lyckat drag. Menyerna och navigeringen på skärmen tillhör några av de saker som får en del kritik. Plus till designen som gör det enkelt att komma igång. Det finns många funktioner, även om inte riktigt alla fungerar så som testarna önskar. På det stora hela dras betygen ned på grund av att navigatorn i vissa delar är krånglig att använda.

Smartphone Essentials

”Large, good touch-screen”

miospirit500_right
Brittiska Smartphone Essentials menar att Mios nya GPS har fått Iphone-inspirerat gränssnitt. Det anses fungera smidigt att navigera via touchskärmen men det finns störande moment. Röstdirektiven är klara och tydliga, men mikrofonen har lite svårt att ta upp ljud. Funktionerna är många och bra, även om trafikuppdateringarna hade kunnat fungera bättre. På det stora hela en bra och prisvärd gps-produkt även om den har en del brister och fel.

Källa: Smartphone Essentials (GB) nr 90

Mobilsiden

Forvirrende GPS”

miospirit500_s
Mio Moov Spirit är en lovande produkt på pappret men är inte angenäm att använda. Designen anses trevlig och skärmen får plus för att den är lätt att överblicka. Det faktum att bilhållaren har fått snygg design sägs vara mycket ovanligt. Mios GPS bedöms också vara utrustad med smarta funktioner men det som drar ned betyget är att menyerna är svårnavigerade och att hela apparaten är ganska svår att använda.

Källa: www.mobilsiden.dk

IT Pro

”GPS med gester”

miospirit500_back
Norska IT Pro menar också att Mios nya navigator verkar ha hämtat inspiration från Iphone när det gäller gränssnittet. Men visar bara på hur bra apples lösningar faktiskt är. Designen har fått ett modernare utseende och skärmen får plus för sin storlek. Att komma igång är mycket enkelt och testaren menar att ljudet är okej. Funktionerna är dock inte fullt så bra och modellen är både svårnavigerad och omständlig och kan inte få så bra betyg.

Källa: www.itpro.no

Cirkapris: 2250 kronor

Produktfakta: Skärm: 4,7-tums pekskärm med upplösningen 480x272 Mottagare: Sirfstar III med Instant Fix II Kartor: Europa Tmc: Ja Batteritid: IU Mått: 132x85x13,95 mm Vikt: 160 gram Övrigt: Bluetooth, Traffic, plats för Micro SD