Sök
Mio Moov 580

Mio Moov 580

Skärmen är stora utropstecknet

2009-02-26

Mio Moov 580 är kronan i juvelen bland Mios navigatorer i Moov-serien. Skärmen på hela 4,7 tum gör den dessutom mer överskådlig än de flesta av dess konkurrenter.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 9/10 "En riktigt prisvärd värsting-gps"
M3 7/10 "Mio har en del att jobba med"
Aftenposten "Det aller meste av navigasjonsmuligheter"

Vad tycker testarna?

Mio Moov 580 är en lätthanterlig och välutrustad modell med stor skärm på hela 4,7 tum. Översikten är därmed bra, men en testare anmärker på att den är ljussvag. Tmc-funktionen håller föraren uppdaterad på trafikarbeten och olyckor på vägarna. En annan användbar funktion som testarna lyfter fram är att röstdirektionerna kan läsas upp via bilradions högtalare tack vare inbyggd fm-sändare. Extra feature är 3d-versioner av kända byggnader som kanske är mer underhållande än nyttig. Utseendemässigt är Moov 580 ingen skönhet med sin plastiga ram. En av testarna saknar knappar på sidorna för till exempel volym och snabbkommandon.

Pc för alla

"En riktigt prisvärd värsting-gps"

Mios storsatsning på fyra nya modeller imponerar på PC för Alla. När det gäller Mio Moov 580 berömmer testaren den stora skärmen och att användaren får tillgång till många nyttiga funktioner. Mio har producerat en enkel, prisvärd och smidig produkt med lättöverskådligt gränssnitt. Enda minuset är att menyerna stundtals är tröga.

Källa: Pc för alla (SE) nr 1 2009

M3

"Mio har en del att jobba med"

M3 har testat 13 gps-navigatorer och placerar Mio Moov 580 i mellanskiktet. Bland nackdelarna nämns att modellen har trist utseende, ljussvag skärm, onödiga funktioner som Navpix och att kartvisningen lämnar en del övrigt att önska. På plussidan att navigatorn är lätthanterad samt att bluetooth och tmc är två relevanta funktioner. Möjligheten att sända ut röstdirektionerna via bilradion nämns också särskilt. En prisvärd produkt som det enligt testaren fortfarande finns en del att jobba med.

Källa: M3 (SE) nr 1 2009

Aftenposten

"Det aller meste av navigasjonsmuligheter"

Aftonposten ägnar mycket av sin uppmärksamhet åt tmc-funktionen. De är mäkta imponerade över möjligheten att snabbt välja en alternativ vägrutt när en sådan situation uppstår. Att antennen för denna funktion dessutom är inbyggd och inte behöver dras ut genom sidofönstret som på konkurrerande modeller ger plus i kanten. Ris delas däremot ut till den dåliga batteritiden och att det inte medföljer en 220-voltsadapter på köpet. Testaren saknar även sidoknapparna från den gamla modellen C710. Den stora skärmen renderar beröm, liksom möjligheten att lyssna på röstdirektioner via radion. De anmärker dock på att det är svårt att hitta lediga frekvenser.

Källa: www.aftenposten.no (NO)

Cirkapris: 2700 kronor

Produktfakta:

Produktnamn: Mio Moov 580
Skärm: 4,7 tum, 480x272 pixel
Kartor: Västeuropa (finns med kartor över Östeuropa/USA)
Mottagare: SirfstarIII
Mått: 139x84x18 mm
Vikt: 195 gram
Övrigt: Inbyggd tmc-mottagare, fm-sändare, bluetooth, 3d-landmärken, text-till-tal, lokal sökning.

Tillverkare: Mio