Sök
Mio Moov 310

Mio Moov 310

Hyfsad gps i budgetklassen

2009-01-12

Inte den mest avancerade navigatorn på marknaden, men vägvisningen fungerar bra och den bjuder på en hel del funktioner trots det låga priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Laptop Magazine 3/5 "A decent choice for the bargain-conscious"
Cnet 3/5 "Offers a nice set of navigation features"
Digital Trends 8,5/10 "Sticks to just the basics, and does them right"

Vad tycker testarna?

Mio Moov 310 är enligt testarna en prisvärd navigator som erbjuder en hel funktionalitet för prisklassen. Menyerna är enkla och den lämnar korrekta vägbeskrivningar. Testarna anser dock att POI-listan är lite för dåligt uppdaterad och att systemet ibland känns trögt och svarar dåligt på inmatningar.

Laptop Magazine

"A decent choice for the bargain-conscious"

Amerikanska Laptop Magazine tycker att Mio Moov 310 är lätt och smidig och att den har en stor och fin skärm. Testaren gillar att menyerna är enkla och välbekanta för Mio-användare. Vidare anser Laptop Magazine att det är bra att man kan välja språk för navigationen, men tycker samtidigt att det är synd att det endast finns amerikansk-engelska som talat språk. Kartorna anses se lite annorlunda och kantiga ut, men ändå klara och tydliga. Navigatorn fungerar snabbt och tillförlitligt även om det finns invändningar mot upprepningar vid körning rakt fram och att den ibland tappar orientering nära höghus. Testaren är dock lite missnöjd med POI-databasen som anses för liten och för dåligt uppdaterad.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Cnet

"Offers a nice set of navigation features"

Amerikanska Cnet tycker att Mio Moov 310 har en stor och skarp skärm som dock är lite sämre i starkt solljus. Testaren tycker att instruktionerna är näst intill oanvändbara och rekommenderar därför användaren att testa lite hemma innan avfärd. Cnet är också av uppfattningen att systemet känns trögt och att känsligheten i tangenttryckningarna är dålig. Plus delas ut till att POI-listan är stor om än lite dåligt uppdaterad. Systemet har svårt att hänga med vid ändring av en rutt.

Källa: www.cnet.com (US)

Digital Trends

"Sticks to just the basics, and does them right"

Amerikanska Digital Trends tycker att Mio Moov 310 är välutrustad med bland annat ett generöst tilltaget POI-bibliotek. Testaren tycker också att hållaren är en höjdare, även om lösningen med att kabeln ska ledas igenom hållaren känns trasslig. Digital Trend menar vidare att Mio Moov 310 ger korrekta direktioner och att den är enkel att använda. På minussidan listas en halvdålig skärm, ett segt och krångligt system och alltför trasslig aktivering av tmc-systemet.

Källa: www.digitaltrends.com (US)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Mio Moov 310 är en gps med Sirf Star III mottagare. Skärmen på 4,3 tum är en tft med touchscreen och upplösningen 480x272 pixlar. Batteriet uppges räcka till omkring 2,5 timmar. Kartmaterialet är från Tele Atlas och enheten går att köpa med kartor över Norden eller hela Europa. Enheten har en gigabyte minne och kan utökas med SD- eller MMC-kort. Väger 170 gram och har dimensionerna 77,7x17x130 mm.

Tillverkare: Mio