Sök
Mio C710

Mio C710

Effektiv och funktionsrik

2006-09-13

Mio C710 innehåller förutom kartläsningsfunktioner också andra saker en gps inte alltid är utrustad med. Testarna gillar både extrafunktionerna och själva navigationen.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7/10 "Very good"
PC Hemma "Ologisk stigfinnare"
Vnunet 5/5 "Comes with a wealth of features"
PC Magazine 3/5 "A good value"

Vad tycker testarna?

Testarna är relativt överens om att C710 är en bra gps-mottagare och att dess kartprogram gör det lätt att hitta. De flesta testarna är också positiva till de extratillbehör som följer med. Bland dessa Bluetooth som gör att navigatorn kan kopplas till en mobiltelefon med Bluetooth och användas som handsfree. Flera av testarna gillar också möjligheten att lagra bilder, film och musik på C710. Dock får den viss kritik för att skärmen är svår att se i direkt solljus och att man måste stänga ned kartan för att lyssna på musik. En testare hävdar att kartorna i mottagaren inte var tillräckligt uppdaterade.

Cnet

"Very good"

Mio C710 liggandeCnet tycker att det finns ett antal punkter som talar både för och emot ett köp av C710. Bland fördelarna finns att den passar för resan, då den är mycket kompakt och dessutom snyggt designad. Vidare navigerar den mycket bra och dess funktioner är väl inbyggda i modellen. Förutom detta finns också Bluetooth för att kunna använda den även när man ringer men tyvärr har inte alla telefoner Bluetooth. Den andra nackdelen är att skärmen kan vara svår att se i direkt solsken.

Källa: Till Cnet (US)

PC Hemma

"Ologisk stigfinnare"

PC Hemma ser egentligen bara ett fel med C710, och det är att kartorna i den testade navigatorn är för gamla. Detta innebär att områden kan ha förändrats, vuxit upp eller försvunnit, vilket gör navigeringen betydligt svårare. I övrigt är det inga problem med denna gps. Den har kartor från 24 länder och den är enkel att installera och lätt att använda. Både billaddare och fästanordning gör sitt jobb. Det går bra att ta loss mottagaren och använda den utanför bilen som mp3-spelare eller liknande. Skärmen är stor och tydlig, och instruktionerna lätta att följa då den svenska rösten är tydlig nog. Till slut finns också Bluetooth som går att koppla till mobilen för att få hands-free funktion.

Källa: PC Hemma, nr 8 2006 (SE)

Vnunet

"Comes with a wealth of features"

Mio C710 sidanVnunet tycker att Mio C710 är en utmärkt navigator som har sina stora styrkor i kartprogrammet, som arbetar snabbt och med detaljerad information. Vidare täcker den stora områden och det finns mycket lagringsutrymme. Men inte bara kartor finns på C710. Den kan också användas som mp3-spelare, man kan titta på foton på den, den har en fullt utrustad miniräknare och valutaomvandlare. Dessutom finns Bluetooth som gör att du kan koppla den till mobilen. Två små klagomål finns dock från testaren. Menystrukturen skulle kunna ordnas upp bättre och sen måste man irriterande nog gå ur kartprogrammet för att kunna spela musik. Alltså kan man inte navigera och lyssna på musik samtidigt.

Källa: Till Vnunet (GB)

PC Magazine

"A good value"

PC Magazine menar att bland styrkorna hos Mio C710 står dess inbyggda DivX-spelare och att gps-antennen är inbyggd. Modellen är både liten och nätt. Menyerna är enkla och rakt på sak. Ett antal bra funktioner finns att välja på. Förutom videomöjligheten mp3-spelare, titta på stillbilder, miniräknare, valutaomvandlare och, förstås, ett bra kartprogram. Navigeringen fungerar bra även när man söker efter en adress. Rösten som ger instruktionen är kanske lite kortfattad och skärmen kan vara svår att se i solljus. Bluetooth och mobiltelefon fungerar bra att ringa med och rösten hörs tydligt genom högtalaren hos Mio C710.

Källa: Till PC Magazine (US)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Mio C710 är en gps-mottagare för bilen laddad med kartor över 24 europeiska länder. Den innehåller även mp3-spelare, videospelare och bildvisare. Dessutom finns en fullt utrustad och avancerad miniräknare samt Bluetooth för koppling till mobiltelefon och handsfreeanvändning. Med paketet kommer billaddare och fästanordning med sugpropp för bilfönstret liksom hållare för cykelstyre. Själva körinstruktionerna ges med en högtalarröst som finns på olika språk. Mio C710 har menyer för sökande efter bland annat adresser och platser att äta, sova eller tanka.

Tillverkare: Mio