Sök
Mio C520t

Mio C520t

Nyttiga funktioner

2007-08-13

En snabb gps med pekskärm som erbjuder många funktioner. Stor skärm, bluetooth och mp3-spelare är några av de många funktioner som har fått plats.
Testkälla Betyg Kommentar
PDA Essentials & Gps Advisor (GB) 9/10 "Stands among the very best"
M3 8/10 "Mio med muskler"
Mobil 22/25 "Snabb att jobba med"
T3 5/5 "Super screen"

Vad tycker testarna?

Mio C520t har en stor skärm som är tydlig att läsa av och som är fullspäckad med funktioner. Bland annat finns det möjlighet till att använda bluetooth och använda delad skärm. Tack vare skärmstorleken får det plats mycket information för användaren. Vid köpet medföljer 22 kartor över europeiska länder vilket kan komma till nytta. Sammanfattningsvis tycker flera av testarna att det här är en av de bättre gps-mottagarna på marknaden.

PDA Essentials & Gps Advisor (GB)

"Stands among the very best"

PDA Essentials tycker det är svårt att hitta nackdelar med denna navigator. Man gillar displayen och de många funktionerna. Mjukvaran är bra, det är enkelt att programmera in en ny rutt och komma igång. Mio C520t styrs via pekskärmen och det är ingen nackdel. Dock kan det ta lite tid att hitta alla reglage och knappar. Skärmen ger bra gensvar och är lätt att läsa av vilket gör den till ett nöje att använda. Testarna upplever en eller två sekunders fördröjning, men det påverkar inte betyget eftersom den uppdaterar smidigt under bilfärden.

Källa: PDA Essentials & Gps Advisor (GB) Issue 63

M3

"Mio med muskler"

M3 rekommenderar Mio C520t. Den stora skärmen gör att det får plats mycket information vilket inte blir störande. Testarna tycker att den har intressanta funktioner. Den kan exempelvis visa om du är försenad till din destination. Testarna ger ett minus till det krångliga gränssnittet, något även tidigare Mio-modeller visat brist på. M3 tycker dock att Mio 520t med alla sina funktioner ändå är värd ett gott betyg, eftersom den går att lita på när det väl gäller.

Källa: M3 (SE) nr 6 2007

Mobil

"Snabb att jobba med"

Mobil tycker att till en början att Mio 520t är svår att avläsa eftersom det är mycket information och små ikoner på skärmen. Men efter en stund vänjer man sig och man börjar uppskatta att den har många funktioner. Något som också uppskattas är att man kan välja att mata in text med ett riktigt tangentbord. Mobil har även testat modeller från Packard Bell, Magellan och Navigon. Vinnare blir Garmin 670 med motiveringen att den har ett användarvänligt system.

Källa: Mobil (SE) nr 6 2007

T3

"Super screen"

T3 tycker att Mio C520t har ett användarvänligt gränssnitt. Den räknar ut rutten snabbare än någon annan. Rösten har bra uttal så det är lätt att hänga med. Det finns ingen text integrerad med röstinstruktionerna, men det förlåter T3 eftersom man får uppdateringar över fartkameror. Att Mio 520t har bluetooth och mp3-spelare gör inte betyget lägre. Storleksomvandlaren på BH som fanns i den tidigare modellen har tagits bort, en liten besvikelse tycker testaren.

Källa: T3 (GB) augusti 2007

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Mio C520t är en gps-navigator som använder Windows CE 5. Den mäter 81x126x15 mm och vikten ligger på 190 gram. Den har 1 gigabyte inbyggt minne och plats för SD-minneskort. Skärmen är 4,3 tum stor och visar 480x272 pixlar. Andra funktioner är bluetooth och Mp3-spelare.

Tillverkare: Mio