Sök
Mio C220

Mio C220

Stabil och prisvärd vägvisare

2008-06-27

En billig navigator som fokuserar på det väsentliga. Testarna menar att skärmen är mycket bra och att C220 är snabb på att beräkna rutter och ge tydliga direktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
PDA Essentials & Gps Advisor 9/10 "Core functions perform superbly well"
Prylportalen 3/5 "Inte mycket extrafinesser att tala om"
Computer Sweden - "Hittar precis lika bra som värstingen "
Cnet 7,9/10 "Screen and guidance are first class"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att Mio C220 har en mycket bra skärm. Att den saknar extrafunktioner som mp3-spelare, bluetooth och bildvisare bekommer inte då huvudfunktionen sköts mycket bra. Testarna skriver att rutter beräknas snabbt och att röstguidning och visuell vägbeskrivning är mycket bra. Det är också lätt att mata in adresser tack vare att systemet väljer bort de bokstäver för gator som inte finns. Det som däremot inte är bra är att bildytan lätt känns grötig då ikoner och menyval visas samtidigt som man är ute och kör. Testarna menar alla än dock att Mio C220 är ett bra köp då den gör vad den skall till en billig penning.

PDA Essentials & Gps Advisor

"Core functions perform superbly well"

När PDA Essentials & Gps Advisor jämför Mio C220 med Acer V200, Navman F20 och Magellan Maestro 3100 så utses den till bästa produkt. Testaren berömmer skärmen och skriver att den är både skarpare och med bättre betraktningsvinkel än konkurrenterna. Menysystemet anses också vara det bästa med lättåtkomlig information och inställningar. Testaren skriver att processorn som sitter i är rapp och hanterar alla funktioner utan minsta problem. Några extrafunktioner finns inte men då basfunktionen sköts strålande och prislappen är liten så gör det absolut ingenting.

Källa: PDA Essentials & Gps Advisor (GB) nummer 66

Prylportalen

"Inte mycket extrafinesser att tala om"

Trots att det sparats in på funktioner hos Mio C220 är detta en produkt som navigeringsmässigt spelar i samma liga som de dyrare modellerna. Det menar Prylportalen som berömmer produkten för hur den arbetar. Kartmaterialet är dessutom uppdaterat och omfattande. Testaren ogillar menysystemet och skriver att det kan vara onödigt förvirrande men adressinmatningen uppges vara strålande. Dessutom anmärks på designmissar som att laddkabelns placering påverkar placeringen av enheten. Den som klarar sig utan mp3, bluetooth och liknande anses göra helt rätt i att investera i en C220, summerar Prylportalen.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Computer Sweden

"Hittar precis lika bra som värstingen "

Computersweden skriver C220 är en navigator som är lätt att hantera. Den är snabb på att beräkna rutter och omdirigeringarna är klara innan man ens hinner upptäcka att man kört fel. Skärmens storlek gör att det ibland kan kännas grötigt med all information. Att menyerna kan klickas bort är därför en bra funktion. Testaren tittar också på storebrorsmodellen C520 med massa extrafunktioner och utökat kartmaterial, men konstaterar snabbt att för den som inte behöver saker som bluetooth och mp3-spelare är C220 ett bra köp. Själva navigationsdelen i dem båda är identisk.

Källa: www.computersweden.idg.se (SE)

Cnet

"Screen and guidance are first class"

Trots att det rör sig om en budgetmodell är skärmen hos C220 allt annat än budget. Cnet skriver att den är ljusstark, skarp och bjuder på bra färger. Känsligheten på tryck är bra och röstdirektioner klara och tydliga. Den snappar fort upp satellitsignaler och är snabb på att beräkna rutter och nya direktioner om man kör fel. Testaren uppskattar också att det går att utforska den planerade rutten sväng för sväng eller att se hela resan på skärmen i en översiktsbild. Att söka efter adresser är lätt. Nackdelen med produkten uppges vara att den lilla skärmens bildyta snabbt belamras av en massa ikoner och menyval.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Mio C220 är en gps-navigator med SiRFstar III mottagare. Den har en 3,5 tums skärm 320x240 pixlars upplösning och 65 tusen färger. Vägkartografin är från TeleAtlas och modellen säljs antingen med kartor över Norden eller över Europa där båda typer har intressepunkter. Enheten har också stöd för fartkameror och hastighetsvisare. Navigering sker med turn-to-turn röstguide och 2d- eller 3d-kartor. Det inbyggda minnet uppgår till 128 megabyte och kan utökas med sd- eller mmc-kort. Batteritiden är angiven till 4,5 timmar. Mått 108x84x24 mm och vikt 110 gram.

Tillverkare: Mio