Sök
Magellan Roadmate 1200

Magellan Roadmate 1200

Liten och naggande god gps

2008-05-30

Liten, nätt och med alla grundläggande inställningar och möjligheter. Detta säger testarna att Magellan Roadmate kan erbjuda även om den har en del nackdelar också.
Testkälla Betyg Kommentar
Din Teknik 3/5 “Det är bra”
PDA Essentials & Gps Advisor 8/10 “Excellent build quality”
Cnet 6/10 “Aren’t any bells and whistles”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att navigatorn är enkel att bära med sig och att det är en av de minsta navigatorerna på marknaden. Alla grundläggande egenskaper som en navigator ska ha finns och vissa funktioner får särskilt beröm. Skärmen är klar och tydlig även om ett par testare tycker att den är väl liten. Menysystemet är lättförståeligt och navigatorn är i allmänhet enkel att använda, varvid testarna antyder att den passar nybörjaren bra. En av testarna upplever navigatorn som alltför seg och tycker inte riktigt att den håller hela vägen.

Din Teknik

“Det är bra”

Din Teknik tycker att navigatorn är tydlig och lättanvänd. Menyerna är enkla att förstå även om testaren kan tycka att det är något överdrivet att varje valmöjlighet i menyn repeteras av en röst. Det är lätt att hitta rätt inställning, vilket beröms av testaren. Skärmen är något liten, men har snabb respons. Att snabbt kunna få in rätt adress via Quickspell-systemet uppskattas, men navigatorn är inte alltid snabbjobbad när det gäller att hitta rätt position. Kartorna är väl detaljerade och tydligt utformade. De grundläggande funktionerna finns och det mesta fungerar bra, utan att utmärka sig på något speciellt sätt. Designen anses ren och snygg. Din Teknik testar även Mio C230, Navman S30, TomTom One v3, Blaupunkt Lucca 3.4 och Sony NV-U53. TomTom blir testvinnare och Magellan Roadmate 1200 kommer på delad tredjeplats.

Källa: Din Teknik, nr 3 2008 (SE)

PDA Essentials & Gps Advisor

“Excellent build quality”

Enligt PDA Essentials & Gps Advisor är navigatorn liten och lätt att bära med sig. Skärmen är klar och tydlig även om den är i minsta laget. Det finns en del användbara finesser. Testaren får överlag en positiv bild av navigatorn då den är enkel att använda och ger all nödvändig information. Menysystemet är väl uppbyggt och passar även den ovana. Att de val som görs bekräftas av en röst kan kännas ovant men är väldigt passande då man kör bil. En budgetmodell som fungerar mycket bra. Testas gör även Binatone Carrera X350, Navman S30 och Route 66 Mini. Testvinnare blir Route 66 Mini

Källa: PDA Essentials & Gps Advisor, nr 74 2008 (GB)

Cnet

“Aren’t any bells and whistles”

Cnet skriver att navigatorn har en stilren design. Konstruktionen känns stabil och har de flesta nödvändiga funktioner. En funktion som dock saknas är text-till-tal och testaren upplever att navigatorn arbetar lite segt när det gäller att räkna ut restid. Det går inte heller att använda navigatorn när man går eller cyklar, då rutterna inte är anpassade efter detta. Skärmen är liten men skarp och klar och reagerar snabbt vid inmatningar. Menyer och inställningar är lättåtkomliga och enkla att förstå. Testaren tycker att priset är relativt lågt. I början var testaren mer positiv, men efter en del användande är Roadmate 1200 inte lika övertygande eftersom funktionaliteten brister något.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 1300 kronor

Produktfakta: Magellan Roadmate 1200 är en portabel navigator med 3,5 tum stor QVGA-pekskärm och Centrality Atlas-processor. Skärmen har upplösningen 320x240 bildpunkter och hanterar 64.000 färger. Kartmaterial för Norden medföljer. Övriga funktioner är bland annat Quickspell för inmatning, SmartDetour som meddelar om trafikläget längre fram. Navigatorn säger även till om det finns en fartkamera i närheten. Det går att söka på sevärdheter, hotell och så vidare (POI). Det inbyggda batteriet håller i upp till tre timmar. Det finns usb-port och sd-kortplats. 512 megabyte minne på sd-kort medföljer vid köp, liksom hållare för vindruta. Navigatorn väger 140 gram och har måtten 92x84x17 mm.

Tillverkare: Magellan