Sök
Garmin Streetpilot c320

Garmin Streetpilot c320

För den vilsne

2005-10-07

Testarna anser GPS:en vara bäst i test och med stor användarvänlighet och exakt navigering är den svår att överträffa.
Testkälla Kommentar
Auto Motor & Sport ”Enklare finns knappt”
Trusted Reviews ”Some truly excellent features”
GPS.no "Et fornuftigt valg"
PC för alla "Enkelt gränssnitt"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare anser att enheten är extremt användarvänlig, hanteringen är mycket tydlig och det är omöjligt att göra fel. Displayen är klar och tydlig och navigeringen fungerar fläckfritt. En testare har dock stora problem att hitta de adresser man provar och anser att enheten inte känns som en färdig produkt utan måste uppdateras. Övriga testare är dock nöjda och påpekar att om man kör fel så tar omkalkyleringen av färdvägen aldrig mer än tio sekunder vilket är riktigt bra.

Auto Motor & Sport

”Enklare finns knappt”

SPc320-2-3DRouting

Auto Motor & Sport anser att vägledningen är mycket bra, grafiken är tydlig och när avtag kommer så finns automatzoom. Navigeringen går i stort sett felfritt och systemet känns enligt testaren mycket pålitligt. Kör man fel så tar omkalkyleringen aldrig mer än tio sekunder. Bildskärmen har en hög skärpa med lättlästa texter och bra ljusstyrka. I dagsljus kan dock en del speglingar uppkomma. Användarvänligheten är också hög, alla platser kan sparas i en egen mapp och alla manövrar sker med ett minimalt antal knapptryckningar.

Källa: Auto Motor & Sport nr 9 2005

Trusted Reviews

”Some truly excellent features”

SPc320-5-3DRouting

Trusted Reviews anser att enheten har en del mycket bra funktioner, men att tillverkaren tyvärr har gjort en del grundläggande missar. När man skall söka en adress så kan man inte söka på postnummer. Dessutom så hittar programmet inte alla adresser man knappar in, men letar man själv efter dem på kartan så finns de där. Det kräver en hel del krångel och letande för att hitta vissa adresser, vilket inte är särskilt användarvänligt. Har man väl hittat adressen så går navigerandet dock otroligt smidigt, rösten är hög och tydlig och man har god framförhållning. Kör man fel får man dessutom en ny väganvisning inom några sekunder. Dock bör man ta i beaktande att den föreslagna vägen inte alltid är den kortaste eller smidigaste.

Källa: Till Trusted Reviews

GPS.no

"Et fornuftigt valg"

GPS.no anser att enheten är extremt användarvänlig. Hanteringen är så tydlig och intuitiv att instruktionsboken känns helt överflödig. GPS:en kan enbart hantera medföljande kartor, det är därför ingen idé att försöka lägga in topografiska kartor eller sjökort. Ett minus är att man inte kan lägga in delmål längs med en färdväg, men annars fungerar navigeringen i stort sett fläckfritt. Guidningen är precis, men när det är dålig mottagning kan enheten låsa sig vid fel väg, något som ger helt fel vägbeskrivning. Extrafunktionerna är få, men å andra sidan utför den sina uppgifter på ett mycket bra sätt.

Källa: Till GPS.no

PC för alla

"Enkelt gränssnitt"

SPc320-4-Abbiegeliste

PC för alla testar förutom Garmin Streetpilot c320 även Garmin Quest, Mio 269, Navman ICN 510, Navman ICN 650, Navigon PNA 3002 samt Tomtom Go. Testvinnare är Garmin Streetpilot c320. Testaren anser att enheten är föredömligt enkel, efter att ha valt språk, tidszon och automatisk sommartid så frågar den ”vart?”, vilket är precis vad man önskar sig som användare. När man skriver in en adress kommer alla matchande resultat upp vilket gör hanterandet oerhört smidigt. Navigeringen är felfri, alla adresser hittas och batteritiden är sex timmar och 45 minuter vilket också det är bra. Det enda klagomålet är att man inte kan göra delstopp, men det är enligt testaren ett mindre minus.

Källa: PC för alla nr 6 2005

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Garmin Streetpilot c320 är en GPS som använder sig av systemen WAAS och EGNOS samt 12 kanaler. Minnestypen är Secure Digital Card, 256 MB medföljer vid köp. USB-anslutning finns samt externa högtalare. Skärmen är en LCD-skärm med en upplösning på 320x240 pixlar, 16 bitars färger samt en storlek på 71x53 mm. Batteriet är inbyggt och räcker i ca åtta timmar. Dimensionerna är 113x82x72 mm och vikten är 256 g.

Modell: Garmin Streetpilot c320