Sök
Garmin Nuvi 760

Garmin Nuvi 760

På rätt väg

2007-12-14

Högpresterande gps med 4,3 tums skärm och gott om funktioner. Grafiken känns igen från tidigare Garmin-modeller, men många funktioner är nya eller starkt förbättrade.
Testkälla Kommentar
Gps review “A beautiful device”
Gps.no “Mest avancerade Nuvin hittills”
Pc magazine “Editors’ choice”
Gps magazine “Editors’ choice”

Gps review

“A beautiful device”

/uploadedimages/articles/Analysis/nuvi760-front.jpgAmerikanska Gps review gillar utseendet på Nuvi 760 och att skalet är svart istället för silver som på tidigare modeller. Nu behöver man inte heller fälla upp någon antenn då denna är inbyggd, men det sker till priset av långsammare mottagning. Både fäste och hölje har hög kvalitet och skärmen har högre ljusstyrka än någon av konkurrenterna. Bra också att tmc-sladden är ihopparad med strömkabeln, inte lika smidigt som helintegrerat men med bättre mottagning. Det är enkelt att navigera och en fördel är möjligheten till qwerty-läge på tangentbordet. Ruttoptimeringen är en stor fördel om man har stopp på vägen till målet, dock inte ”detour”-funktionen. En smart detalj är att Nuvi 760 lagrar positionen då du tar loss den från bilfästet, på så sätt hittar man alltid tillbaka till bilen.

Källa: www.gpsreview.net (US)

Gps.no

“Mest avancerade Nuvin hittills”

Norska Gps.no tycker att Nuvi 760 navigerar lika bra som Nuvi 250 och att man lika gärna kan köpa två av den senare, om man inte är en tämligen avancerad användare. Men 760 har många bra finesser, som automatisk positionslagring och en bra ruttplanering. Liksom knappen ”var är jag” som visar nödvändig närinfo. Den större skärmen mot Nuvi 250 utnyttjas dock inte optimalt. Däremot är det skönt att kunna skriva in adresser enligt qwerty. Fm-sändaren kan kompletteras med Garmins VIB 11 box som gör att man kan lyssna på vanlig radio medan navigatorn är tyst, dock inget för nya bilar med integrerade ljudsystem, menar testaren.

Källa: www.gps.no (NO)

Pc magazine

“Editors’ choice”

/uploadedimages/articles/Analysis/nuvi760-front.jpgPc magazine utdelar höga betyg till Nuvi 760 och tycker att den väl motsvarar förväntningarna. Snyggare, smidigare och med större skärm. De funktioner som nämns är ungefär samma som hos övriga testare, det vill säga ”var är jag” och automatisk positionsbestämning från bil. Blåtand fungerar också bra, däremot är tmc-funktionen inte lika bra som hos Magellan 4050. FM-sändaren är bra i teorin men runt större städer (där man ofta använder navigatorn) finns för få lediga frekvenser.

Källa: www.pcmag.com (US)

Gps magazine

“Editors’ choice”

Amerikanska Gps magazine noterar att Nuvi 760 saknar en 230 volt laddare. Men bilfästet är väldesignat i all sin enkelhet och navigatorn ger ett snyggt och prydligt intryck. Kartan är lättläst och väldisponerad. Mjukvaran dras inte med några fördröjningar men det gäller att ange en adress i rätt ordning och på rätt sätt, annars får man problem. Jämfört med Magellan 4050 och Tomtom Go 720 kommer testaren fram snabbast med Garmin 760 på tre helt olika platser och destinationer i USA.

Källa: www.gpsmagazine.com (US)

Cirkapris: 3995 kronor

Produktfakta: Garmin Nuvi 760 är en gps-navigator med 4,3 tums bildskärm i wide format och 2 gigabyte minne. Övriga funktioner är fm-sändare, blåtand och tmc-mottagare. Mått 122x76x20 mm (BxHxD), vikt 190 gram. Batteritid upp till 5 timmar.

Tillverkare: Garmin