Sök
Garmin Nuvi 670

Garmin Nuvi 670

Lyxig och funktionsrik

2007-08-08

MP3-spelare, valutaomvandlare, bildvisare och FM-sändare är vad Garmin Nuvi 670 erbjuder utöver gps-funktionen. Testarna tycker den har bra kartor och är användarvänlig.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 23/25 "Användarvänligt gränssnitt"
T3 4/5 "If you want versatility"
M3 9/10 "Värsting med allt"
Reg hardware 90/100 "Well-versed and intuitive"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att navigatorn har många funktioner samt bra kartor och användarvänlighet utöver det vanliga. Designen anses också tilltalande. En testare tycker att kartorna blir lite väl detaljerade och svåra att följa, men i övrigt är nackdelarna små. Skärmen är tydlig och klar. Funktioner som MP3-spelare, bildvisare och FM-sändare beröms. Den tryckkänsliga skärmen gör det lätt att hitta i menyerna. Nuvi 670 är dyr men erbjuder samtidigt mycket utöver kartvisning. Röstguidningen fungerar bra och även gatunamn läses upp.

Mobil

"Användarvänligt gränssnitt"

Mobil tycker att Nuvi 670 är snygg och välkonstruerad. Skärmen är bra med hög upplösning. Priset är högt men man får också funktioner som många konkurrenter saknar såsom FM-sändare. Kartorna är tydliga och menysystemet lättnavigerat. Mjukvaran är snabb. Att röstguiden även uttalar gatunamn är en fördel. MP3-spelare, valutaomvandlare och bluetooth beröms också. Mobil testar totalt fem navigatorer där Garmin 670 blir testvinnare tack vare användarvänlighet, finesser, bra kartor och talsyntes. Dessutom är design och format mycket tilltalande. Navigon 3110 och Packard Bell 600 rekommenderas också.

Källa: Mobil (SE) nr 6 2007.

T3

"If you want versatility"

T3 menar att det går snabbt att få fram en kartbild hos Garmin 670. Dessutom är röstinstruktionerna bra. Kartorna känns lite väl detaljrika och blir ibland svåra att följa. Navigatorn är enkel att använda då allt sköts via skärmen. Ikonerna är stora och menyerna lätta. Det finns många användbara finesser och funktioner som FM-sändare och TMC. Mjukvaran är snabb och enkel. Däremot är priset på enheten högt. T3 testar även Sony NV-U82 som blir testvinnare.

Källa: T3 (GB) nr 139 2007.

M3

"Värsting med allt"

M3 testar sex navigatorer och rekommenderar Garmin 670 tack vare att den är enkel att använda och har tydliga menyer. Att det dessutom finns många användbara finesser gör det hela ännu bättre. Att röstguiden även läser upp gatunamnen är mycket bra och tillgången till FM-sändare får beröm. Enheten har allt testaren kan önska sig. Att det även finns extra tillbehör som lexikon och restaurangguide gör den ännu mer fullkomlig.

Källa: M3 (SE) nr 6 2007.

Reg hardware

"Well-versed and intuitive"

Enligt Reg hardware har Garmin 670 en rad användbara funktioner vid sidan av kartuppgiften. Den stora skärmen gör den enkel att använda och designen är tilltalande. Minneskapaciteten är bra. Via sd-kort går det bra att utnyttja läsarens andra färdigheter som MP3-spelare och bildvisare. Tillgången till Bluetooth beröms liksom FM-sändare. Navigatorn innehåller massvis med användbar information via kartor och trafikinformation. Kartorna visar alla tänkbara fakta och menysystemet är väl uppbyggt. Garmin 670 klarar både att navigera och att underhålla.

Källa: http://www.reghardware.com (GB)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Garmin Nuvi 670 är en gps-mottagare med kartor över Europa och Nordamerika. Den har TMC, MP3-spelare och bildvisare samt integrerad FM-sändare. Kartor i 2D eller 3D. Skärm på 4,3 tum med 480x272 bildpunkter. Bluetooth finns. Batteritid 3-7 timmar. 2 gigabyte minne och plats för sd-minneskort. Skyddsväska och manual medföljer. Enheten väger 176 gram och har måtten 124x74x23 mm.

Tillverkare: Garmin