Sök
Garmin Nüvi 500

Garmin Nüvi 500

Medioker multinavigator

2008-12-29

Du kan använda Garmin Nüvi 500 i bilen, på utflykter i skogen, på båten med mera. Testarna tycker dock inte att navigatorn är tillräckligt skarp på alla områdena.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 3/5 "Enthusiasts should consider dedicated devices"
Pc Magazine 3/5 "I expected better handling of track logs"
Gps magazine 3/5 "The best option to date"
Gps tracklog - "Garmin seems determined to keep the nuvi platform simple"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att idén om en multifunktionell gps är bra, dock fungerar den inte lika bra i praktiken. Den passar exempelvis bättre som fordonsnavigator än för vandring. Testarnas slutbetyg är mediokra och de anser inte att de positiva delarna överväger de negativa. Plussidorna är att navigatorn är vattentät, har topografiska kartor, att batteriet är långlivat och att högtalarna presterar väl. På minussidan nämns bland annat att den har slö mottagning, att det endast är möjligt att spara en rutt åt gången och avsaknaden av text-till-tal-funktion.

Cnet

"Enthusiasts should consider dedicated devices"

Cnet gillar navigatorns mångsidighet. Andra plus är att den är fullproppad med topografiska kartor och funktioner samt att den är vattentät. De främsta nackdelarna är att den saknar text-till-tal-funktion och att den har slö satellitmottagning. Det medföljer heller ingen usb-sladd och det kostar extra om man vill ha sjökartor. Enligt testaren en fullt duglig multimaskin, men är man proffsseglare borde man skaffa en som riktar sig specifikt till detta område istället.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Pc Magazine

"I expected better handling of track logs"

Pc Magazine tycker inte att Garmin Nüvi 500 fungerar lika bra på vandring som en gps som är mer nischad på det området. Vidare kan den inte spara flera olika rutter och man blir på så sätt begränsad till den pågående, vilket är negativt. Testaren förstår inte heller varför det inte finns någon text-till-tal-funktion då nästan alla, även budgetnavigatorer, är utrustade med en sådan. Men trots dessa begränsningar tror testaren att användaren kommer att bli nöjd med Garmins multi-gps om man inte har allt för stora krav.

Källa: www.pcmag.com

Gps magazine

"The best option to date"

Enligt Gps magazine är fördelarna lång batteritid, strålande högtalare, digital kompass och att den är snabb vid zoomning och panorering av kartor. Den är dessutom vattentät, smidig och med tydliga riktpilar. Även denna testare saknar text-till-tal och tycker att navigationen försvåras när gatunamnen inte blir upplästa. Dessutom anses det vara dumt att den är tjockare än Garmins föregångare, att det plastiga skalet känns alldeles för ömtåligt och att det endast går att sortera favoritdestinationer efter avstånd och inte i alfabetisk ordning.

Källa: www.gpsmagazine.com

Gps tracklog

"Garmin seems determined to keep the nuvi platform simple"

Testaren för Gps Tracklog tycker att idén om en multifunktionell gps är tilltalande och gillar hur Garmin Nüvi 500 anpassar sig till de olika miljöerna. Navigatorn fungerar dock bättre som fordonsnavigator än som handhållen. Testaren tycker inte heller att den är en bra produkt om man är ute efter de mer avancerade funktionerna och ser den istället som en inlärningsprodukt för att lära sig grunderna för en gps.

Källa: gpstracklog.typepad.com

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Garmin Nüvi 500 är en vattentät multifunktionell gps med fyra olika användarlägen; väg, vandring, cykling och båt. Förprogrammerad med vägkartor över Norden, men kan utökas med topografiska kartor och sjökort via micro-sd. Nüvi 500 väger 215 gram och mäter 107x850x23 mm. Skärmen är en tft touch screen på 3,5 tum och med upplösningen 320x240 pixel. Batteritiden är upp till 8 timmar. Exempel på övriga funktioner är 3d-kartor, världsklocka, enhetsomvandlare, miniräknare och fotonavigation.

Tillverkare: Garmin