Sök
Garmin Nüvi 3790T

Garmin Nüvi 3790T

Garmin Nüvi 3790T

2010-08-20

Testarna är mycket imponerade av Garmin Nüvi 3790T. Designen, skärmen och formatet får beröm, liksom hur den presterar på vägen. Sämst är den robotlika guiderösten.
Testkälla Betyg Kommentar
Good gear guide 4,5/5 "best overall navigational experience"
Engadget "most refined PND on the market"
Prylportalen "snabb och lättanvänd enhet"
Focus "Hübsch geworden"
Techradar 4,5/5 "The best sat nav ever? Very very nearly"

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag mycket imponerade av Garmin Nüvi 3790T. De tar alla upp hur snyggt modellens yttre är och hur bra den fungerar på flera olika punkter. Kartorna är snygga och tydliga, gränssnittet bra och användarvänligheten är mycket hög. Alla de viktigaste funktionerna finns och fungerar som de ska. Skärmen är dessutom utmärkt och med ovanstående styrkor jämförs 3790T med Iphone 4 av flera testare. Beröm ges även för modellens kompakta storlek. Svagheterna är inte många, men två stycken återkommer ändå ett par gånger i recensionerna. Den första är att modellen kan vara något långsammare än konkurrenterna på att hitta en gps-signal och den andra är att guiderösten låter stel och onaturlig. Priset är högt men detta kan motiveras av den höga kvalitetskänslan menar testarna.

Good gear guide

"best overall navigational experience"

Nuvi3790T_snettfram
Good gear guide har en mycket positiv inställning till Garmin Nüvi 3790T. Det första som imponerar är det yttre. Denna gps är otroligt snyggt designad och det bästa är att det inte stannar där. Byggkvaliteten är mycket hög och pekskärmen är användbar och bra. Dock är det problematiskt att skärmen är glansig. Användargränssnittet är enkelt och effektivt. Trafikuppdateringar, röstkommandon, säkerhetsvarningar och körfältsguidning samverkar till att ge den bästa sammantagna navigeringsupplevelsen på marknaden idag. Det är dock synd att det saknas en ambient lightsensor och att modellen är lite långsammare i navigerandet än andra av Garmins satellitnavigatörer. Sammantaget är detta en otroligt men samtidigt dyr gps.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Engadget

"most refined PND on the market"

Nuvi3790T_bak
Engadget uppskattar utseendet hos Garmin Nüvi 3790T och skärmen ser precis lika bra ut som resten. Kartorna är snygga och pekskärmen är en njutning att använda. Upplösningen imponerar också. Skärmen är dock ganska glansig. Vidare är det bra att modellen är tillräckligt liten att bära med sig i fickan. Gränssnittet är bra och visar upp många intressanta uppgifter och möjligheter. Att kunna välja mellan navigation för bil, fotvandring och kollektivtrafik är användbart. Mjukvaran och batterilivet sällar sig båda också till plussidan, liksom snabbheten i systemet. De två stora bristerna är att gps-signalen tar lång tid och röstguidningen onaturliga röst. Priset är högt, men modellen är värd det för den som verkligen är intresserad av en bra navigator eller för användar som vill uppgradera en gammal modell. För de med en nyare Garmin-modell är det troligen inte värt pengarna, då nyheterna inte är så många.

Källa: www.engadget.com (US)

Prylportalen

"snabb och lättanvänd enhet"

Nuvi3790T_sidan
Prylportalen tycker att 3790T är den bästa gps-enheten på marknaden just nu. Dess främsta styrka är att den har 4,3-tumsskärm och alla funktioner som behövs trots att den är ungefär hälften så stor som konkurrenterna. Detta är en sanning med modifikation, då exempelvis högtalaren sitter på fästet, men det gör inget när allt annat är så lyckat. Dessutom är det yttre riktigt snyggt. Vidare är enheten snabb och lättanvänd trots att kartbilderna är i 3d. Balansen mellan effekter och funktion är perfekt och skärmen är mycket bra. Dess höga upplösning gör allt snyggt och responsen är heller inget att klaga på. Röststyrningen fungerar bra och ruttberäkningen är smart. Svagheterna är om inte obefintliga så åtminstone obetydliga. Detta är en mycket bra gps.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Focus

"Hübsch geworden"

Nuvi3790T_framsnett
Focus betonar att Garmin nu har släppt en modell med stort fokus på det yttre. Och snygg har den verkligen blivit med sin moderna design. Utseendet påminner en aning om Iphone 4 och skärmen står inte efter den i vare sig upplösning eller kontrast. Förutom att den är krånglig att starta är modellen enkel och effektiv att använda. Själva kartframställningen görs med den för Garmin sedvanliga kompetensen. Kartbilden är snygg med 3d-grafik, men också mycket tydlig och snabb. Röstguidningen fungerar också bra, även om rösten låter ganska onaturlig. Fotgängarläget är också användbart. Det är dock synd att Garmin i sin iver att snygga upp modellen har låtit aspekter som hållaren, strömförsörjningen och en tmc-kabel negligeras.

Källa: www.focus.de (DE)

Techradar

"The best sat nav ever? Very very nearly"

Techradar anser att Garmin med 3790T har befäst sin plats i toppen av tillverkarna av gps-enheter. Med en pekskärm, ett gränssnitt och en enkelhet som ligger nära Iphone 4 i kvalitet har man dragit ifrån konkurrenterna. Styrkorna är många. Designen, utseendet och användarvänligheten är alla utmärkta. Funktionerna och prestationerna är inte sämre. Överlag är det den geniala enkelheten i Photo realförbindelserna och den zoomande pekskärmen som imponerar mest. Egentligen är det onödigt att ta upp några svagheter, men om något ska kritiseras så är det den tveksamma ljudkvaliteten från högtalaren och den stela robotrösten hos guiden.

Källa: www.techradar.com (GB)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Skärm: 4,3 tum pekskärm, 480x800 pixlar
Kartor: Navteq, Europa
Tmc: Ja
Batteritid: 4 timmar
Mått: 122x75x9 mm
Vikt: 113 gram
Övrigt: Röststyrning, nattläge, micro sd-kortplats, promenadläge, usb-uttag, bluetooth