Sök
Garmin Nüvi 250

Garmin Nüvi 250

Bra grundfunktioner

2007-07-31

En enkel navigator som sköter det den i första hand är avsedd att göra. Den som vill ha en multifunktionsapparat har många andra modeller att välja mellan.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 4/5 "Navigeringsmässigt lika bra som övriga Nüvi-modeller"
PC för alla 8/10 "Sticker inte ut, men får jobbet gjort"
Connect 370/500 "Solides Navi"

Vad tycker testarna?

Testarna har delvis haft lite olika utgångspunkter. En har mestadels kört navigatorer till fots i Europeiska storstäder, och övriga har satt apparaterna i bilen. Men resultatet har blivit ungefär detsamma för Garmin 250. Den har gjort vad man förväntat sig och gjort det bra. Samtidigt påpekar två av testarna att det faktiskt inte är någon större skillnad på grundfunktionerna mellan de olika fabrikaten. Garmin 250 får beröm för en klar och lättläst skärm, tydlig röststyrning samt logiska och lättanvända menyer. Vad som drar ner omdömet är att den saknar många extra finesser som finns på flera av konkurrenternas modeller som TMC- och bluetoothfunktion.

Bild & ljud hemma

"Navigeringsmässigt lika bra som övriga Nüvi-modeller"

Svenska Bild och Ljud har testat 20 GPS-navigatorer. 3 fick maximalt 6 poäng: Garmin Nüvi 660, TomTom One och Mio H610. Man konstaterar att likheterna är fler än skillnaderna. Nüvi 250 är lika bra som sina större syskon när det gäller navigation. Den kan dock inte användas som mp3-spelare och saknar bluetooth. Skärmen är bra även i starkt ljus. Ljudkvaliteten får godkänt på normala volymer.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 6/7 2007

PC för alla

"Sticker inte ut, men får jobbet gjort"

Pc för Alla har testat fem GPS-navigatorer till fots i Stockholm och Barcelona. Resultatet blev mist sagt varierat. Garmin Nüvi 250 blev testsegrare med Magellan Crossover och Mio H610 på andra plats, som trea Tomtom One och sist Navigon 3110. Nüvi 250 är trist men pålitlig. Storleken gör den enkel att bära med sig även om det finns mindre apparater. Menyerna är lätta att använda. Batteritiden på fem timmar är inte den bästa, men bland de bättre i testet.

Källa: Pc för alla (SE) nr 6 2007

Connect

"Solides Navi"

Connect har testat fyra navigatorer i prisklassen €169-€299. Testsegrare blev Garmin Nüvi 250, på delad andraplats Falk E60 och ViaMichelin X960, på tredje plats MyGuide 3100. Skillnaden i poäng är dock liten. Garmin 250 är enkel att använda, knapparna är tydliga och menysystemet lättanvänt. Testaren påpekar att det finns brister, till exempel visas inte POI alltid i navigeringsläge. Vägkartan kunde vara mer detaljerad och röstfunktionen kunde låta vänligare. Att man kan använd delad skärmbild med karta och instruktioner framhålls som positivt. Skärmen anses också vara bra. Man kommer dit man vill med Garmin 250, avslutar testaren.

Källa: Connect (DE) nr 6 2006

Cirkapris: 3600 kronor

Produktfakta: Garmin Nüvi 250 är en GPS-navigator med 3,5 tums pekskärm och en upplösning på 320x240 pixlar, med ställbar bakgrundsbelysning. Kartor över Europa från Navteq ingår med möjlighet att växla mellan 2D och 3D. Apparaten levereras med laddningsbart lithiumbatteri som klarar cirka 5 timmars användning. Möjlighet att ladda in egna POI finns. Klocka, kalkylator, valutaomräknare, kortplats för sd-minneskort finns liksom usb-anslutning. Storleken är 97x71x20 mm och vikten är 147 gram.

Tillverkare: Garmin