Sök
Garmin Nüvi 200

Garmin Nüvi 200

Inga krusiduller

2008-04-09

En välpresterande navigator med 3,5 tums skärm och kartmaterial över Norden a´la City Navigator. Extrafunktioner är det sparsamt med och produkten riktar sig mot dem som vill ha något enkelt.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 370/500 "Zeigt eine erwachsene Leistung"
Bild & Ljud Hemma 5/6 "En högklassig navigator"
Mobil - "Har ett smidigt format"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Garmin Nüvi 200 är en enkel och okomplicerad navigator för den som inte behöver en hel drös med extrafunktioner. Den anses genomgående vara snabb på att ta fram rutter och omberäkna dessa om det skulle behövas. Flera testare skriver att själva navigatorfunktionen är minst lika bra som hos de dyrare modellerna från tillverkaren. Att endast det nödvändigaste presenteras under resans gång gillas av vissa medan andra skulle vilja se lite utökad information. Guidningen upplevs vara bra både bild- som ljudmässigt av två testare, den tredje hade velat ha bättre ljudkvalitet.

Connect

"Zeigt eine erwachsene Leistung"

Garmin Nüvi 200 är enligt Connect en mycket enkel navigator inte bara i utförandet utan också i sitt användande. Det är sparsamt med information på skärmen under körning och enheten fokuserar enbart på sin huvudfunktion. Att göra sökningar är lätt även om man skulle stava fel. Ruttberäkningen är snabb och mycket bra. Testaren hade gärna sett att intressepunkter presenterats under resan och att röstanvisningarna varit något mildare och utförligare i sin återgivning.

Källa: Connect (DE) november 2007

Bild & Ljud Hemma

"En högklassig navigator"

När svenska Bild & Ljud Hemma testar åtta olika budgetnavigatorer är det Garmin Nüvi 200 som utses till bästa produkt. Den uppges ha ett mycket bra fäste och det är lätt att sätta fast och lossa navigatorn. Trots att extrafunktionerna är få så är de som finns praktiska att ha med på resan. Att det går att köpa till ytterligare funktioner, däribland en prenumeration på fartkameror uppskattas. Vid adressinmatning gissar Nüvi 200 snabbt fram gatan vilket reducerar antalet knapptryckningar. Tangentbordet är stort och tydligt men qwerty-upplägg hade varit att föredra istället för som nu där tangenterna är ordnade i alfabetisk ordning. Kartan är tydlig och ger en bra överblick över gatunamn och omgivningen trots den lilla skärmen. Informationen är minimal men tillräcklig. Röstinstruktionerna är tydliga och ruttberäkningen är snabb, både vid ny resa som vid omberäkning.

Källa: Bild & Ljud Hemma (SE) nr 3 2008

Mobil

"Har ett smidigt format"

Mobil gillar formatet hos Garmin Nüvi 200 då det gör den lätt att ta med överallt. Trots att det är en budgetmodell så fungerar det lika bra att göra sökningar som med tillverkarens toppmodeller. Det förekommer inga fördröjningar i menyerna och enheten utför sökningar snabbt. Även ruttberäkningar görs snabbt. Testaren skriver också att kartmaterialet över Skandinavien är bra.

Källa: Mobil (SE) februari 2008

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Garmin Nüvi 200 är en gps-navigator med Sirfstar III mottagare. Den har en 3,5 tums skärm med upplösningen 320x240 pixlar. Navigatorn kommer med vägkartografin City Navigator NT över Norden som även inkluderar intressepunkter. Navigering sker med 2d- eller 3d-kartor och turn-to-turn röstguide. Extrafunktioner omfattar bildvisare, världsklocka, valuta- och enhetsomräknare samt kalkylator. Det inbyggda minnet uppgår till 500 megabyte och kan utökas med sd-kort. Mått 97x71x20 mm och vikt 147 gram.

Tillverkare: Garmin