Sök

Garmin Nüvi 200: Den enkla vägen?

2007-10-09

Många nya navigatorer är packade med en rad mer eller mindre relevanta extrafunktioner. Så icke Garmin Nüvi 200.

Modell Betyg Pris Kommentar
Garmin Nüvi 200 18/25 3000 Den enkla vägen?

Sammanfattning

Om produkten
Garmin Nüvi 200 är en gps-navigator med Sirf Star III mottagare och kartor över Norden förinstallerade. Plats för sd-kort finns. Skärmen är 3,5 tum stor och enheten har måtten 97x71x20 mm, vikt 147 gram. Batteritiden är cirka 5 timmar. Mjukvaran City Navigator 9 kommer från Navteq. Nüvi 200 har även databas över hastighetskameror. Finns även i en version med kartor över Europa (Nüvi 250).

Inledning

Basutrustad men logisk
Detta är en liten men välpresterande budgetnavigator, med logiska och bra menyer som inte förvirrar i onödan. Det finns visserligen inga snabbknappar för ljud eller andra funktioner på utsidan, men det räcker med ett par knapptryckningar på skärmen för att snabbt och utan fördröjning fixa volymen. Funktionerna är få men bra, exempelvis finns en alldeles utmärkt miniräknare. Det ska också finnas en databas över hastighetskameror installerad, men den funktionen hade vi inte möjlighet att prova. Operativsystemet arbetar snabbt och effektivt utan att hänga sig. Mottagningen är också snabb och bra, medan grafiken på kartmaterialet är barnsligt enkel att följa.

Uthållig och tålig
Garmin 200 är liten, kompakt och känns mycket tålig mot stötar och slag. Skärmen kan också låsas för att hindra ofrivilliga knapptryckningar. Bilfästet är enkelt utfört men också föredömligt enkelt att ställa in, även om navigatorn hamnar långt från föraren eftersom fästet är ganska kort. Det bästa är kanske en utprovad batteritid på drygt fem timmar, klart bättre än de flesta konkurrenter som i många fall är betydligt dyrare. 

Bra köp?
Ja, om du inte kräver funktioner utöver det mest basala i en navigator. Nüvi 200 gör jobbet utan att krångla vilket man inte kan säga om alla gps-navigatorer, dyra som billiga. Hög bruksfaktor med andra ord.

 Design

 3

 Basic, men genomtänkt
 Kvalitet

 4

 Basic, men robust
 Kapacitet

 4

 Bra batteritid, liten skärm
 Funktioner

 3

 Bara det nödvändigaste
 Prisvärde

 4

 Föredömligt enkel och billig
 Summa

 18/25

 Bra budgetköp utan krusiduller

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: