Sök
Garmin Nüvi 1490T

Garmin Nüvi 1490T

Stor skärm ger bra koll

2010-04-07

Garmin Nüvi 1490T erbjuder inte bara utomordentliga kartor och vägbeskrivningar. Även en ovanligt stor skärm med tanke på det fickvänliga formatet. Den rekommenderas varmt av testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
PC World 5/6 ”Større og smartere Nüvi”
Trusted Reviews 9/10 ”Despite its large screen, the nuvi 1490T is not particularly hefty or fat”
Good Gear Guide 4,5/5 ”Highly recommended”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att det inte är så mycket som skiljer Garmin Nüvi 1490T från den tidigare modellen 1390T förutom den stora fina skärmen. Skärmen anses i kombination med ett enkelt gränssnitt och tydliga kartor göra enheten väldigt lätt att använda och navigera efter. Vidare så tycker testarna att den är snabb på att beräkna och omberäkna rutter. Lite minus delas bland annat ut till att för lite information visas på skärmen samtidigt. På det stora hela rekommenderas den dock varmt av alla testarna.

PC World

”Større og smartere Nüvi”

Garmin Nuvi 1490T 1 Norska PC World tycker att den nya Garmin Nüvi 1490T är en bilnavigator som på väldigt många sätt påminner om lillebror 1390T när det gäller funktioner. Den stora skillnaden är att 1490T har en större skärm. Skärmen gör det lättare att hitta i menyerna och på vägen och gör enheten generellt till en bättre produkt. När det gäller beräkning och omberäkning av rutter sägs enheten vara den snabbaste som PC World testat. Det uppskattas också att användaren själv kan välja vilken information som ska visas på skärmen. Dock önskar testaren att mer information visades samtidigt på skärmen.

Källa: www.idg.no/pcworld (NO)

Trusted Reviews

”Despite its large screen, the nuvi 1490T is not particularly hefty or fat”

Garmin Nuvi 1490T 2 Enligt Trusted Reviews är Garmin Nüvi 1490T en gps som vill ändra på det faktum att fickvänliga enheter ofta har en liten skärm. Trots den stora skärmen är 1490T inte särskilt klumpig. Storleken på skärmen underlättar mycket när det gäller att läsa menyer och kartor. Den förbättrade sökfunktionen med nyckelord uppges vara mycket användbar. Extra plus delas ut till att enheten stödjer cityXplorer-kartor. Kartdesignen uppskattas och beskrivs som tydlig och lättläst. På det stora hela tycker Trusted Reviews att man får mycket gps för pengarna.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Good Gear Guide

”Highly recommended”

Garmin Nuvi 1490T 3 Good Gear Guide tycker att Garmin Nüvi 1490T är en av marknadens bästa bilnavigatorer. Detta tack vare den stora skärmen och det utmärkta gränssnittet. Gränssnittet anses vara enkelt, men effektivt och kartdesignen är dessutom tydlig. Testaren uppskattar också att den är snabb när den beräknar och räknar om rutter, plus att den har en mycket bra filassistans. Mindre bra är att kartorna inte har samma detaljrikedom som sina konkurrenter och att trafikantennen är inbyggd i strömkabeln.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Skärm: TFT pekskärm på 5 tum, 480x272 pixels
Kartor: Europa
Tmc: Ja
Batteritid: 3 timmar
Mått: 137x86x16 mm
Vikt: 221 gram inklusive batterier
Övrigt: Röstguidning, fm-sändare, bluetooth, microSD-kortplats, filassistans, ecoRoute