Sök

Garmin Forerunner 305: Total kontroll

2007-04-03

Som ett större armbandsur sitter den lilla gps-mottagaren stadigt på armen, med tydlig display och lättskötta funktionsknappar. Med detta instrument har du total kontroll över din löpning eller cykling.

Modell Betyg Pris Kommentar
Garmin Forerunner 305 22/25 3500 Total kontroll

Sammanfattning

Garmin 305 visar puls, fart, distans, tempo och förbrända kalorier så att du kan träna smartare och effektivare. All data sparas och kan enkelt analyseras, direkt i enheten eller på pc. Antennen är dold och enheten ser mer ut som ett digitalt armbandsur än en kombinerad gps och träningsdator. En bra hjälp för dig som kräver total kontroll under träningen och är villig att investera lite pengar i utrustning.

Inledning

Om produkten
Garmin Forerunner ser ut som ett större armbandsur, men är ett träningsinstrument konstruerad för att visa träningsdata på en display. Den tar in positionering via gps, vilket ger information om hastighet och sträcka. Den får ytterligare information via en pulsmätare som skickar data trådlöst via en mätare över bröstkorgen. Displayen mäter 33x20 mm och har bakgrundsbelysning. Mått 53x18x68 mm, vikt 77 gram.

Garmins träningsdator kräver mycket ström för att sköta gps och pulsmätning, eftersom den laddas i en speciell dockningsstation och ändå räcker tio timmar per laddning är det inget större problem. Enheten sitter skönt på handleden och känns inte alls skrymmande eller tung. Pulsmätningen sker med ett band runt bröstkorgen. Informationen i displayen är tydlig och skärmen kan även lysas upp med grönt bakgrundsljus.

Detta är en bra hjälpreda för den som kräver total kontroll under träningen och är villig att investera lite pengar i sin utrustning. Tack vare gps-mottagning blir hastighet och distans exakt uppmätta och du kan i efterhand analysera var du tappade i tempo eller fick högre puls etc. En annan sporrande funktion är att du kan visa förra varvets historik tillsammans med det aktuella varvet. Du kan alltså på displayen se hur långt du hunnit efter lika lång tid mot förra gången du sprang samma sträcka. Vassare kontroll i spåret finns nog inte.

Vill du använda Forerunner på löpbandet får du ingen information om hastighet med gps, eftersom du från satelliterna sett står stilla på samma punkt. Då kan du köpa ett tillbehör som heter Foot Pod och fungerar som stegräknare. Du fäster en sändare på skon som kommunicerar med armbandet. Detta ger information om löphastigheten. Istället för att räkna ut steglängd kalibreras den under en given sträcka och räknar själv ut antalet steg och därefter steglängden. Enkelt och effektivt för bästa precision.

Design

5/5

Liten och snygg
Kvalitet

4/5

Garmin har lång erfarenhet av gps
Kapacitet

4/5

Tillbehör för inomhuslöpning
Funktioner

5/5

Komplett träningsdata
Prisvärde

4/5

Mycket för pengarna, men dyrt för motionärer
Summa

22/25

En tämligen unik och användbar produkt

Stefan Höglund

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: