Sök
Torino 2006

Torino 2006

Kallt vinterspel

2006-03-28

Torino 2006 är ett vinter-OS spel som erbjuder ett femtontal idrottsgrenar. Testarna är överlag missnöjda med spelet. De tycker det är för enkelt och tråkigt att spela.
Testkälla Betyg Kommentar
Super Play 4/10 "Snygg snö, tjusig känsla av fart"
Player 1 5/10 "Inte krångligare än det behöver vara"
PC Gamer 23/100 "Snabb arkadkänsla"
Game Spy 1/5 "Your twenty bucks are better spent elsewhere"
Ign 4,4/10 "There's no gold in sight this year"

Vad tycker testarna?

Torino 2006 verkar inte vara något spel som kommer att gå till historien som ett av de bättre om dessa testare får tycka till. De anser att spelet är tafatt och tråkigt med inget underhållningsvärde alls. Det klena utbudet av grenar är vidare något som drar ner det redan dåliga betyget. Flertalet stör sig på de usla och tafatta kommentatorerna. Vad det gäller grafiken råder det delade meningar om, några tycker den är värdelös medan andra anser den vara medelmåttig.

Super Play

"Snygg snö, tjusig känsla av fart"

Super Play tröttnade på Torino 2006 efter endast en timmes spelande. En av de stora anledningarna är att det finns så få sporter representerade i spelet. De olika sporter som finns att välja mellan är också väldigt lika varandra, utbudet är dåligt med andra ord. Slalom finns dock i fyra grenar men även de liknar varandra mycket. Att spela med flera spelare förändrar inte heller upplevelsen. Det som är positivt med spelet är kontrollen. Den påminner mycket om Track & Fields spelen där man i vissa grenar var tvungen att trycka så snabbt man kunde på knapparna. Kontrollen håller det låga intresset för spelet uppe. Grafiken är mycket snygg, vinterkänslan finns verkligen där men publiken och människorna är få och tråkiga.

Källa: Super Play, jan 2006

Player 1

"Inte krångligare än det behöver vara"

Player 1 tycker att Torino 2006 är ett kvalificerat spel men ett relativt tråkigt sådant i det långa loppet. Variationen i spelet är mycket begränsad, det hade varit roligt om det hade funnits till exempel lite fler skidspår eller skidbackar med mera. Svårighetsgraden är även den mycket enkel och anpassad så att de som spelar första gången ska kunna klara sig bra, detta upplevs som ett stort minus. Kontrollen är som mycket annat simpel och monoton, det blir mycket pillande och tryckande på knappar, inte alls underhållande. Grafiken är inte heller mycket att hurra för, karaktärerna ser fyrkantiga och onormala ut. I sin helhet är Torino 2006 ett okej spel men den bristande variationen sänker betyget avsevärt mycket, man blir totalt oengagerad efter ett tag.

Källa: Player 1, nr 1 2006

PC Gamer

"Snabb arkadkänsla"

PC Gamer sammanfattar Torino 2006 som ett enkelt, mekaniskt och fantasilöst spel. Svårighetsgraden är väldigt simpel och det krävs inga större förkunskaper alls. Grenarna går väldigt fort och mellanspelen är väldigt sega och tradiga. Närvarokänslan hittar man heller inte, det finns inga känsloladdade sekvenser i spelet vilket är synd. Atmosfären i spelet är med andra ord kall. Onödiga sportkommentarer är vidare något som man retar sig på. Den enda grenen som får ett plus är skidskyttet som alltid är en underhållande gren att spela, speciellt på datorer.

Källa: PC Gamer, mars 2006

Game Spy

"Your twenty bucks are better spent elsewhere"

Game Spy tycker att Torino 2006 är som att se en Uwe Boll Film: man förväntar sig inte mycket men förbluffas fortfarande av hur dåligt resultatet blir. Av de nästan 50 grenar som finns i ett olympiskt spel så är endast 15 stycken representerade. Det är en mycket liten del och de flesta är ointressanta. Att läsa instruktioner på baksidan av en schampo flaska är mer lockande. Ännu värre är när man testat en gren, efter det vill man verkligen inte prova på den igen. Designen lämnar även den mer att önska. Det går att välja olika nationaliteter men det är ingen skillnad mellan de olika idrottsutövarna förutom deras klädsel. Sportkommentatorerna kunde inte ha varit sämre, när du spelar gör dig själv en tjänst och sänk ljudet, skriver testaren. Grafiken är vidare inget som räddar detta spel. Karaktärerna är väldigt tråkiga och ser stela ut.

Källa: Till Gamespy

Ign

"There's no gold in sight this year"

Ign tycker att det finns många bra spel med olympiska teman men det finns såklart olympiska spel som är mindre bra också. Torino 2006 är ett exempel på ett sådant spel. Till och börja är utbudet av grenar väldigt få och de som finns är mycket lika varandra. Det finns inget moment eller ögonblick som man skulle vilja repetera och spela om igen. Långfärdsskidor är dock en gren som är underhållande att spela. I spelet fokuseras det väldigt lite på öppningsceremonin, medaljutdelning eller andra viktiga ögonblick som hör ett olympiskt spel till. Kommentatorerna är oerhört tafatta, med kommentarer som "Nice!" "Fantastic!" eller "Oh no!", är bland de sämsta och mest lata kommentarerna som man någonsin hört. Grafiken hör dock till de bättre jämförelsevis med andra olympiska spel men är fortfarande medelmåttig.

Källa: Till Ign

Cirkapris: 450 kronor

Produktfakta:

Torino 2006 är ett sportspel. Handlingen utspelar sig i Italien i staden Torino. Åtta OS-discipliner vid 15 events finns att prova på, bland annat slalom, bob och backhoppning. Det finns tre svårighetsgrader att välja mellan. Spelet är utvecklat av 2K Sports och distribuerat av KE Media. Systemkraven för spelet är 1,2 MHz processor, 256 Mb RAM, 64 MB RAM 3D-kort, 1,2 Gb hårddiskutrymme. För en bättre spelkvalitet rekommenderas dock 2 GHz och 512 Mb RAM. Antal spelare är mellan 1-4 och spelet kan spelas med PS2, Xbox och PC. Passar alla åldrar.

Modell: Torino 2006