Sök
Tony Hawk’s American wasteland

Tony Hawk’s American wasteland

Los Angeles skating

2006-02-13

Tony Hawk's American wasteland är ett spel som inte riktigt når hela vägen enligt testarna. Det är för enkelt och erfarna spelare kommer att spela ut det snabbt. På plussidan lyfter testarna fram storyn, nya tricks och möjligheten att åka BMX.
Testkälla Betyg Kommentar
Games TM 6/10 "Poorly packaged"
Super Play 4/10 "Nästan irriterande simpelt"
Gamespot 6,6/10 "Holds your hand every step"
Ign 8,3/10 "Purer aspects of skating"

Vad tycker testarna?

Tony Hawk's American wasteland får blandade betyg av testarna. En del skriver att det är det bästa spelet i TH-serien hittills och att det har hittat tillbaka till rötterna för skateboardåkning, medan andra skriver att det är ett spel som inte riktigt håller som helhet. Alla testarna påpekar att det är ett alldeles för enkelt spel som är över på mycket kort tid. Storyn får bra omdömen och testarna påpekar att ett par nya intressanta trick är implementerade. Spelet stödjer onlinespel vilket är underhållande enligt dem som testat. Xbox 360-versionen håller inte måttet rent visuellt och känns bara onödigt dyrt.

Games TM

"Poorly packaged"

Games TM tycker att spelet har lovat mer än vad det kan hålla. Tidigt fick man veta att man skulle kunna åka skateboard, laddningsfritt, genom hela LA. Istället är LA uppdelat i nio olika sektioner med tråkiga passager mellan dem. Spelet är dessutom inte speciellt komplicerat. Den svåraste nivån kommer inbitna Tony Hawk fans att klara med lätthet. Att kunna åka på en BMX låter som ett intressant tillskott till att börja med, men visar sig vara ett helt onödigt inslag. Du tar bara till BMX:n när det absolut behövs, menar testaren. Det har tillkommit en del trick och det är faktiskt en intressant tillgång, särskilt när det kommer till att sätta ihop kombinationer. Live-supporten gör att du kan åka mot andra spelare över hela världen, vilket anses vara ett plus.

Källa: Games TM, nr 39 2005

Super Play

"Nästan irriterande simpelt"

Super Play skriver att Tony Hawk's American wasteland är ett spel som inte riktigt når hela vägen fram. Du börjar på noll och jobbar dig upp på karriärsstegen för att göra dig ett namn inom skateboardvärlden. De tidigare "Jackassinspirerade" tillsatserna är borta och ett antal nya trick finns att tillgå. Skateboard- och BMX-åkandet genom en öppen spelvärld i Los Angeles ger tyvärr bara ett halvdant resultat, menar testaren. Miljöerna är helt enkelt osexiga och spelet är irriterande simpelt med en överpedagogisk presentation. Du spelar ut singelspelet på en dag, medan multiplayer är rätt roligt.

Gamespot

"Holds your hand every step"

GameSpot konstaterar att Tony Hawk's American wasteland har en story som är betydligt intressantare än de tidigare versionerna. Negativt är dock att spelet känns som en lätt tutorial rakt igenom. Det är för enkelt för erfarna spelare och går alldeles för fort att spela igenom. Positivt är att spelet tillhandahåller en handfull nya tricks som är kul och ett klassiskt läge där du kan köra igenom banor från gamla versioner av Tony Hawk-spel och låsa upp nya nivåer. Vidare skriver testaren att det inte är några större skillnader på American wastelandversionen som är släppt till Xbox 360. Något som är svårt att förstå då denna version är dyrare. Online håller spelet samma nivå som tidigare och du kommer inte att bli missnöjd om du är en erfaren onlinespelare.

Källa: Till GameSpot

Ign

"Purer aspects of skating"

Ign tycker att det här är bästa spelet i serien och menar att det helt har hittat tillbaka till rötterna för skating. En ny finess är att du kan åka på den delen av parken som du har byggt upp. American wasteland känns mycket bättre som enhet. Spelet är som helhet välgjort, även om det ibland är lite enkelt. Det är gjort till flera spelkonsoler men skiljer sig inte nämnvärt mellan de olika. Man hade kunnat förvänta sig mer av versionen till Xbox 360, menar testaren. Men den enda skillnaden är lite mer detaljerade texturer och lite bättre ljuseffekter.

Källa: Till Ign

Cirkapris: 530 kronor

Produktfakta:

Tony Hawk's American wasteland är utvecklat av Neversoft och lanserat av Activision. Distribuerat av PAN Vision. Spelet är det sjunde i raden av Tony Hawk's skateboardspel. Det går ut på att från grunden bygga upp en skateboardkarriär i LA, utföra uppdrag, utveckla sina egenskaper och välja sin spelares utseende. Du träffar ett gäng skateboardåkare som har en egen park. Under spelets gång hittar du tillbehör som du kan bygga ut parken med och sedan åka i den. Förutom skateboard kan du även åka BMX. Den rekommenderade åldern är från 16 år. Svårighetsgraden är lätt. Spelet är för 1-2 personer och 2-6 kan spela online. Det finns tillgängligt för Play Station 2, Xbox, Xbox 360 samt Game Cube. För att installera spelet på PC krävs Windows XP, 1,2 GHz processor, 256 MB RAM-minne, 3,5 GB ledigt hårddiskutrymme, ett DirectX 9.0c kompatibelt ljudkort, 64 MB grafikkort samt en 5x CD-ROM-spelare. För onlinespel krävs som minimum ett 56K modem.

Modell: Tony Hawk's American Wasteland