Sök
Tiger Woods PGA Tour 2005

Tiger Woods PGA Tour 2005

Svinga den som Tiger

2005-01-05

Det bästa golfspelet? Ja, det är i alla fall omdömet från några av testarna. Tiger Woods är ett välbalanserat spel med snygg grafik, bra musik, OK ljudpålägg och hög TV-känsla.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Gamer 76/100 ”Tydlig TV-känsla”
PC Hemma 13/15 ”Vassare. Och svårare”
Gamespy 5/5 ”More varied, and thus, more replayable”
Gamespot 8,4/10 ”Definitely brings you closer”
IGN 9/10 ”Refined and expanded”

Vad tycker testarna?

Flera tycker att Tiger Woods PGA Tour 2005 är det bästa golfspelet på marknaden, trots att nyheterna i årets upplaga inte är vare sig många eller överraskande. Roligast är att man får så mycket flexibilitet i karaktärsverkstan och att man kan spela mot forna dagars golfhjältar. Nybörjarna har fått funktionen TigerVision som underlättar lite, de mer erfarna vill kanske stänga av funktionen, annars blir det för lätt. Grafik, ljudpålägg och kommentatorer funkar bra. De som funderar på att skaffa spelet kommer inte bli besvikna, men ni som redan har 2004 års modell är inte så betjänta av att byta upp er.

PC Gamer

”Tydlig TV-känsla”

SeveCloseupPS2

PC Gamer gillar tilltalet som varken är galet eller konservativt. Kameravinklar och ljud bidrar till att ge spelet tv-känsla. Valfriheten när man bygger sina karaktärer är kul och Tiger vision ger en viss fördel när man finjusterar slaget, men fick man inga fler nyheter undrar PC gamer? Tiger Woods PGA Tour 2005 är ett bra spel, men har man redan 2004 års version finns inget tydligt argument till varför man ska lägga ut så mycket pengar på en ny version. Möjligtvis skulle det vara för att få spela mot forna dagars golfkändisar.

Källa: PC Gamer, oktober 2004
PC Hemma, nr 10 2004
Till Gamespys hemsida
Till Gamespots hemsida
Till IGNs hemsida

PC Hemma

”Vassare. Och svårare”

PC Hemma tycker att PGA Tour 2005 är det bästa golfspel som någonsin skapats men skillnaden mot den tidigare versionen är inte särskilt märkbar. Den nya versionen har blivit svårare eftersom man lätt råkar ut för svårigheter vid sidan av banan. Funktionen som låter spelaren själv bygga upp sin karaktär är bättre än tidigare. Den mest påtagliga förändringen är att man kan ändra banornas utseende vilket bidrar till att höja spelets livslängd. Tiger Woods PGA Tour 2005 får utmärkelsen ”Bra köp”.

Gamespy

”More varied, and thus, more replayable”

Troon18Before

Gamespy trodde att förra versionen var fullfjädrad, men så kom den här versionen som är ännu bättre. Man kan skapa golfspelare med större variation den här gången. PGA Tour 2005 har det bästa system för att skapa karaktärer testaren sett. I alla spelets faser finns häpnadsväckande många valmöjligheter. Gamespy tycker det är kul att man kan delta i turnéer om man är uppkopplad på nätet. Faktum är att man hade nöjt sig med mindre och undrar hur man ska kunna ge ut något bättre i nästa års upplaga.

Gamespot

”Definitely brings you closer”

PlayerCloseupPS2

Gamespot gillar den nya mer flexibla versionen och menar att PGA Tour 2005 är det bästa golfspelet hittills. Den har fått en rad funktioner för att göra spelet mer tillgängligt för nybörjaren vilket gör utmaningen mindre, men man kan alltid stänga av hjälpen. Karaktärsverkstan har fått en massa nya möjligheter. Med funktioner som låter spelaren ge sina karaktärer påsar under ögonen kommer man otvivelaktigt närmare verkligheten. Om man inte väldigt gärna vill spela online känns en del av förbättringarna kanske lite övertaliga. Har man 2004 års version behöver man inte rusa till butiken för att köpa den senaste. Grafiken ser i stort sett lika ut som tidigare. Versionerna för de olika konsolerna är likvärdiga. Kommentatorerna är underhållande och musiken funkar som bakgrund.

IGN

”Refined and expanded”

PS2TigerChip

IGN blev beroende av 2004 års version. Den nya versionen har blivit förfinad och expanderad. De flesta förbättringarna ligger i det ökade antalet funktioner, inte i själva spelet. Mycket handlar om att man gör sin personliga variant av spelet. Vill man inte själv skräddarsy sin karaktär så räcker det med att trycka på slumpknappen, som förkortar förberedelserna. Shoppen är kul, där finns det onödigt många prylar att välja mellan. Där finns gott om hjälpmedel för den som är golfnovis, men det kan göra spelet lite för enkelt. I övrigt är inte själva spelandet särskilt förändrat. PGA Tour 2005 har lång livslängd. Grafiken ser i stort sett ut som tidigare. Ljud, kommentatorer och musik funkar klockrent.

Cirkapris: 500 kronor

Produktfakta:

Golfspel där du kan utmana Tiger Woods eller någon annan golflegend. Du kan själv skapa din spelares karaktär eller välja att trycka på en slumpknapp för att ta fram en personlighet. Du lär dig spelet genom att ta lektioner och utnyttja den speciella TigerVision, som särskilt underlättar för nybörjare. Vill man ha riktiga motspelare kopplar man upp sig på nätet där man kan delta i turnéer. Bland funktioner som är nya märks TigerVision och utökade valmöjligheter för att bygga sin karaktär. Spelet är utvecklat av EA Redwood Shores, ges ut av EZ Sports och distribueras av Electronic Arts. Systemkrav 800Mhz, 254 MB RAM, 32 Mb 3D-kort. Rekommenderas från 3 år.

Modell: Tiger Woods PGA Tour 2005

Tillverkare: EA Sports