Sök
Singles: Flirt Up Your Life

Singles: Flirt Up Your Life

Datordejt? Nej tack!

2004-10-14

I simulatorspelet Singles skall man försöka få två personer i en lägenhet att fatta tycke för varandra till den milda grad att de skall dela säng. Snygg grafik men ganska harmlöst spel.
Testkälla Betyg Kommentar
Gamereactor 5/10 ”Titta på Big Brother istället”
Games domain 6/10 “It’s not a terrible game”
Gamespot 6,2/10 “Very repetitive”
Actiontrip 69/100 ”Spirited and entertaining enough”
Pelit 89/100 “Aivan ihanat grafiikat”

Vad tycker testarna?

Detta är en ganska tydlig klon av klassikern The Sims. En tydlig inriktning mot samliv gör dock att mycket av själva grundidén med grundmodellen har försvunnit. Testarna berömmer grafiken men märker att spelet är väldigt systemkrävande, vilket är negativt. I stort sett menar testarna att Singles inte är något att höja på ögonbrynen för, men att det nog kan fungera som någon timmes tidsfördriv.

Gamereactor

”Titta på Big Brother istället”

singles_pool

Gamereactor låter sig inte imponeras av Flirt Up Your Life, utan menar att även om tanken med dejtträning är god så är detta inget lyckat tidsfördriv. Testaren anser att spelet i bästa fall är en billig kopia av The Sims med för få spelparametrar, vilket gör att spelaren snabbt tröttnar. Karaktärernas AI bedöms som simpel och konsekvenserna när figurernas behov når bottennoteringar är futtiga. Det som kan bli intressant är om Singles blir totalförbjudet i länder som istället accepterar spel med grovt våld. I övrigt erbjuds egentligen bara en massa snack som i slutändan inte leder någonstans eller möjligtvis till små guppande täcken men testaren blir ganska oberörd av detta och konstaterar att det finns bättre alternativ om man vill se lite naket.

Källa: Till Gamereactors hemsida
Till Gamesdomains hemsida
Till Gamespots hemsida
Till Actiontrips hemsida
Pelit, nr 5 2004

Games domain

“It’s not a terrible game”

Gamesdomain tycker att det är positivt att Eidos valt att göra ett ”vanligt” dejtspel utan en massa obskyra fetischer. I stort jämförs spelet med ett funktionsmässigt avskalat The Sims, med en tydlig inriktning mot känslor och förhållanden. Spelet håller ungefär samma stil hela tiden och testaren hade gärna sett fler av de automatiserade konversationerna, då dessa anses roliga och då de till viss del bryter av spelets mönster. Det dröjer omkring fem timmars spelande innan spelet når de intima partierna, vilka är väl dolda bakom täcken eller löv. Det är ingenting som chockerar och testaren ifrågasätter varför Singles har blivit märkt med ESRB Adult Only då denna klisterlapp endast brukar återfinnas på rent pornografiska spel. Grafiken anses bra och figurerna är väl animerade vilket i sin tur gör att spelet är ganska systemkrävande. Sammanfattningsvis ett ganska ytligt spel som inte erbjuder speciellt mycket variation, men det överraskar med att vara ganska trevligt.

Gamespot

“Very repetitive”

singles_study

Gamespot anser att Singles inte är så dåligt som man kan tro även om det inte är direkt bra. Testaren konstaterar att spelet faktiskt är ganska oskyldigt, men att det till skillnad från exempelvis The Sims är starkt begränsat och förutsatt att all funktionalitet vore upplåst skulle omkring 30 minuter redan visat allt spelet har att erbjuda. Karaktärerna bedöms som omsorgsfullt skapade, vilket inte betyder något då de spelmässigt inte skiljer sig åt. Spelbeskrivningen antyder att karaktärerna är ganska öppna för nya saker, men i praktiken är detta ett konservativt spel då såväl sprit som cigaretter lyser med sin frånvaro. I jämförelse med The Sims menar testaren att Singles är ett ganska ointressant spel som dessutom är näst intill omöjligt att misslyckas med. Singles får pluspoäng för att det snuddar vid ämnen som är ganska tabu inom spelvärlden och för att det ser relativt snyggt ut, men slutomdömet blir ändå ganska beskedligt. Testaren konstaterar att Singles inte riktigt klarar av att simulera ett riktigt förhållande och att det faktiskt kunde ha varit värre.

Actiontrip

”Spirited and entertaining enough”

singles_overview

Actiontrip undrar varför det är så roligt att smygspana på folk i sovrumssituationer. Testaren ser detta spel som interaktiv träning för riktiga tjuvkik. I övrigt är detta som The Sims fast bättre då det erbjuder snyggare grafik och fler naturella övningar. Att fokusen ligger på det mer humana planet och mindre på TV-installationer och gårdspyssel är något som uppskattas. Sämre är att spelet har väldigt höga maskinkrav och taskiga kamerarörelser. Testaren är också frågande till hur kul det är att spela om spelet när man väl har kommit till den punkt att husmedlemmarna fattat tycke för varandra. Det går att ha roligt med Singles, men den slutgiltiga känslan testaren har är att spelutvecklarna mycket väl hade kunnat utforska detta spelområde betydligt mer, speciellt då detta spel försöker flirta med en lite äldre publik.

Pelit

“Aivan ihanat grafiikat”

Pelit berömmer spelets grafik och fascineras av de snygga närbilderna på karaktärerna. Även här jämförs Singles med Sims och testaren anser att Singles är en riktig ”Sims-ripoff”. Dock koncentrerar sig detta spel på parförhållande och sexualitet. Trots att spelet går ut på att få paret att gå till sängs med varandra, känns sovrumshändelserna så pass oskyldiga att testaren anser att åldersgränsen är onödigt hög. En version för vuxna efterfrågas. Positivt är att det även går att välja, av ett dussin karaktärer, ett homosexuellt par om så önskas vilket känns tidsenligt. Spelet är som ett one-night-stand, kul för en kväll och precis när sexförhållandet börjar så tar spelet slut, menar Pelit.

Cirkapris: 350 kronor

Produktfakta:

Singles: Flirt Up Your Life är ett simulatorspel för PC utvecklat av Rotobee och utgivet av Deep Silver. Spelet utspelar sig i en lägenhet och huvudrollsinnehavarna är två personer som har valt att bo där. Dessa två kan vara kille/tjej, kille/kille eller tjej/tjej och det gäller att underhålla dessa karaktärer i deras dagliga liv, få dem att må bra och att flirta med varandra så att de till slut skall dela säng. Spelet kräver en PC med Windows 98/2000/ME/XP och DirectX v8.1 samt en Pentium 1 Ghz (eller likvärdig dator) med 256 MB RAM och 32 MB grafikminne samt 700 MB HDD-utrymme. Rekommenderade systemkrav sträcker sig till en 1,5 Ghzprocessor, 512 MB RAM samt 64 MB grafikminne samt 3D-grafikkort. ESRB anser att spelet med sitt sexuella innehåll är lämpligt endast för vuxna.

Modell: Singles: Flirt Up Your Life