Sök
Richard Burns Rally

Richard Burns Rally

Bra bilkörning i tråkiga omgivningar

2004-12-08

Testarna menar att fysikmodellen är riktigt bra och att styrningen är inspirerande exakt, men när det gäller resten av spelet som t ex banor, tävlingar och länder så har man sett allting förut.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Gamer 82/100 “Brutalt realistiskt rallyspel”
PC Gamer (UK) 82/100 “The physics mode is profoundly complex”
Boomtown 8/10 "All seems authentic and enjoyable"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare anser att spelets styrka ligger i de genomarbetade bilarna där styrningen är mycket bra. Dock är man inte lika positivt inställd till resten av spelet eftersom man har sett allt förut när det gäller tävlingar, banor och omgivningar så. Rallyskolan som man går igenom i spelet är okej tycker en testare medan en annan tycker att det är ganska onödigt eftersom man inte går igenom de viktigaste delarna.

PC Gamer

“Brutalt realistiskt rallyspel”

burns2PC Gamer påpekar att de tre svårighetsgraderna kan ställas in så att även nybörjare kan köra om mer erfarna konkurrenter och man kan lära sig spelet utan att behöva genomlida upprepade kraschningar. Fysikmodellen är otroligt genomarbetad vilket tillför en mycket hög känsla av verklighet. Skillnaderna mellan de olika bilarna är påtaglig och kräver att man anpassar sin körning till rådande förhållanden. Rallyskolan i spelet är illa upplagd eftersom de repliker man får höra upprepas om och om igen samtidigt som laddningsavbrotten gör spelandet hackigt. Dessutom är den knappast en övning inför själva spelet utan när man väl kör igång spelet så får man lära sig allting från början. Flera av de sex etapperna är slöa och tråkiga att spela, avslutar testaren.

Källa: PC Gamer okt 2004
PC Gamer (UK) okt 2004
Till Boomtown's startsida

PC Gamer (UK)

“The physics mode is profoundly complex”

burns3PC Gamer (UK) menar att spelet är en lyckad simulering av rallykörning eftersom fysikmodellen är genomarbetad och mycket bra. Bilarna skiljer sig åt bl.a. i storlek, vikt och styrning. Andra spel kanske erbjuder fler bilar, men du lär knappast hitta sju stycken modeller som är så genomarbetade som här. I övrigt är spelet som alla andra rallyspel utan några större överraskningar. Banorna, länderna och tävlingarna har man sett förut. Den rallyskola som man genomgår i spelet förbereder inte spelaren för tävlingarna eftersom det som är viktigt helt enkelt inte finns med, fortsätter testaren. Dessutom retar testaren sig på laddningstiderna som delar upp spelandet. Banorna är ganska tråkiga och spelet kommer knappast att locka till sig fans från Colin McRaes spel, avslutar testaren.

Boomtown

"All seems authentic and enjoyable"

burns1Boomtown menar att spelets styrka är dess känsla av realism. Dock invänder testaren mot att bilarna kan göra halsbrytande konster i anmärkningsvärt låga hastigheter. Omgivningarna i spelet är inte särskilt inspirerande eftersom de är korniga och vattniga. Spelet är svårt att lära sig och är man nybörjare kan det ta lite tid innan man behärskar sin bil någorlunda. Den s.k. rallyskola som man går igenom i spelet innehåller enerverande långa laddningssekvenser, men är innehållsmässigt ganska bra som förberedelse inför spelet, anser testaren. Kontrollerna är mycket bra, och styrningen är något av det bästa med spelet.

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta:

Richard Burns Rally är ett PC-spel utvecklat av Warthog. Det är ett rallyspel där man har sju bilar att välja mellan. Spelet inleds med en rallyskola med Richard Burns som lärare och man har sedan tre svårighetsgrader att välja på under sex olika etapper där man tävlar mot Richard Burns. Man kan spela upp till 4 personer samtidigt och rekommenderad ålder från PEGI är 3+. Systemkravet är 1,6 GHz processor, 256 Mb RAM samt 64 Mb 3D-kort.

Modell: Richard Burns Rally

Tillverkare: Sci