Sök
Rallisport Challenge 2

Rallisport Challenge 2

Bilspel med glöd

2004-10-14

Testarna är överförtjusta i uppföljaren till Rallisport Challenge som bjuder på utmärkt grafik, stabil skadekontroll och en verklig körkänsla.
Testkälla Betyg Kommentar
Gamereactor 9/10 "Imponerande korta laddningstider"
GamesDomain 9/10 "Outstanding presentation"
Nordic Gamers 95/100 "Marknadens bästa rallyspel"
Gaming Eye 8/10 "Det roligaste bilspelet"
Total Videogames 8/10 "Meets all expectations"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket positivt inställda och menar att det knappt finns någonting alls i spelet att anmärka på. Grafiken är mycket bra när det gäller såväl bilar som omgivning, och banorna är utmanande och varierande. Samtidigt är spelets tempo mycket högt vilket förhöjer spelupplevelsen. Kontrollerna fungerar utmärkt och är mycket enkla att lära sig. En testare anser att spelet uppvisar lite för stora likheter med sin föregångare. Flera av spelarna anser att spelet är det bästa bilspelet just nu.

Gamereactor

"Imponerande korta laddningstider"

box

Gamereactor anser att detta är en strålande uppföljare och det enda man kan klaga på är en något långsam kartläsare. Spelet är fokuserat på maximal fartkänsla och är mycket snabbt. Bilarna har ordentligt vridmoment medan höjdskillnader i banorna och kniviga kurvor bidrar till en kittlande spelupplevelse. Live-delen har ett mycket bra turneringsupplägg och statistikgeneratorn gör att allting går enormt smidigt. Roligast är tävlingsgrenen Rallycross som engagerar även den mest erfarne soffpotatisen, anser testaren. Jämfört med föregångaren är bilarna kraftigare, tempot högre och styrningen mer responsiv. Skadekontrollen förhöjer spelupplevelsen. Grafikmässigt en riktigt höjdare och ett måste för alla som gillar grusbanor.

Källa: Till Gamereactors hemsida
Till Gamedomains hemsida
Till Nordic Gamers hemsida
Till Gaming Eyes hemsida
Till Total Videogames hemsida

GamesDomain

"Outstanding presentation"

GamesDomain menar att skademodelleringen ser mycket bra ut och det ser ut som om tillverkaren här har utvecklat en riktig vinnare. Jämfört med ettan är bilarna mer detaljerade, det händer mer i omgivningarna och publiken är mer övertygande. Uppföljaren övertrumfar ettan, anser testaren. Vädereffekterna med dess påverkan på körningen är nästan ensamt värt pengarna menar Gamesdomain. Isracing och rallycross är de svagare sidorna hos spelet eftersom den artificiella intelligensen inte imponerar. Något som imponerar är dock höjdskillnaderna som gör att spelet känns än mer realistiskt menar testaren.

Nordic Gamers

"Marknadens bästa rallyspel"

side-darkness

Nordic Gamers menar att körupplevelsen är utmärkt och närmare riktig bilkänsla än så här kan man inte komma, utan att faktiskt sitta i en bil. Underlagen är varierande och grus är bäst eftersom man kan ligga i konstant sladd. Snöbanor och asfalt är också bra. Grafiken är imponerande och såväl bilar som miljöer och natureffekter är mycket äkta. Kontrollerna är enkla och man behöver knappt bekymra sig om något mer än att gasa och bromsa samtidigt som man har möjligheten att trimma sin bil precis som man vill ha den. Bilarna uppvisar olika skillnader och olika bilar passar olika körstilar, fortsätter testaren vidare. Även ljudet är bra i spelet.

Gaming Eye

"Det roligaste bilspelet"

Gaming Eye tycker att allt i spelet känns helt rätt och man har inte lyckats hitta ett enda fel. Grafiken är otroligt snygg och banorna mycket roliga att köra. Spelet går otroligt snabbt men det är inga problem eftersom kontrollerna fungerar otroligt bra, påpekar testaren. Spelet är inte heller för lätt eftersom man alltid kan få bättre körteknik och ta kurvor ännu snabbare. Körkänslan är utmärkt och spelet är snyggt, snabbt och det bästa bilspel man sett. Gillar man bilspel är detta spel ett måste. Körkänslan är det viktigaste i ett bilspel och eftersom den är utmärkt har tillverkaren här bäddat för succé.

Total Videogames

"Meets all expectations"

landscape

Total Videogames menar att det enda problem man sett i spelet är att bestämma vart man skall starta, eftersom det finns en uppsjö av alternativ och möjligheter. Det är också en stor skillnad mellan den enklaste och den tuffaste svårighetsgraden. Bilar, publik och omgivningar är större och mer detaljerade än testaren är van vid, och spelet framstår som en väl genomtänkt och väl utförd uppföljare. Kontrollen fungerar utmärkt, och de väderförhållanden man råkar ut för ger inte bara effekter på hur man kör utan också en bra verklighetskänsla över hela spelet. Kontrollerna är också mycket enkla att hantera och det dröjer inte länge förrän man kör helt instinktivt. Testaren menar att det finns småsaker att anmärka på som att en del hinder i banan ger stora effekter medan andra knappt märks. Spelet känns dock märkligt lika originalet vilket gör att riktiga entusiaster kanske svalnar något inför utmaningen, avslutar testaren.

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta:

Rallisport Challenge 2 är ett bilspel för Xbox utvecklat av Digital Illusions. I läget Time Attack tävlar man mot sig själv på tid, i Single Race tävlar man mot upp till tre mottävlare på samma gång och i Carreer Mode får man en chans att utvecklas från nybörjare till professionell racingförare. Dessutom finns ett Multiplayerläge. Möjliga banor är Ice Racing, Hill Climb och Crossover.

Modell: Rallisport Challenge 2