Sök
MTX: Mototrax

MTX: Mototrax

Tricks för folk i farten

2004-11-02

Detta motorcrosspel är omtyckt och det som kanske står ut mest är möjligheten att göra olika tricks. Karriärläget tillåter spelaren att skaffa sponsorer, tjäna pengar, byta team m m.
Testkälla Betyg Kommentar
Gamereactor 7/10 "Grafiken är av relativt låg kvalitet"
Ign "The graphics are clean and colourful"
Gamespy 3/5 "This game definitely is ambitious"
Gamespot 7,2/10 "There are better choices on the market"

Vad tycker testarna?

Spelet och främst tricken är bra menar de flesta. En testare anser att tricken känns nedbantade. Omdömena om grafiken går isär då en testare anser att grafiken är mindre bra. Testarna gillar särskilt karriärläget och menar att det är en kul utmaning. Men 16 banor är för få. Styrningen fungerar inte alltid till hundra procent, men det påverkar inte spelet särskilt mycket.

Gamereactor

"Grafiken är av relativt låg kvalitet"

mtxmototrax2Gamereactor menar att tillverkaren har lagt mest fokus på racing och gjort det bra. Styrningen fungerar utmärkt och fysiken är realistisk och underhållande. Testaren hade velat ha känslan av kraftigare motorer, speciellt i en 400 cc motorcykel i stillastående läge då det hade varit önskvärt att kunna spinna loss. Testaren menar att spelet tillhandahåller en mängd trick och banorna är mycket väl utförda. Grafiskt sett lämnar spelet en del att önska, detaljrikedomen är inte särskilt slående och en del krascher får väldigt lustiga fysiska efterverkningar. Högt betyg får däremot ljudeffekterna och musiken. Även motorljudet är bra utfört. Spelet är underhållande.

Källa: Till Game Reactor's startsida
Till Ign's startsida
Till Game Spy's startsida
Till Game Spot's startsida

Ign

"The graphics are clean and colourful"

Ign anser att spelet är en utmaning eftersom man lär sig använda motorcykeln på ett par minuter, men sedan måste man använda den på olika banor vilket är svårare. Styrningen är utmärkt och man har ett antal olika möjligheter att använda sina kunskaper. Spelar man i första person ser man styret vilket ger en "riktig" känsla och väljer man att göra en volt så spinner hela världen runt. Testaren menar att om man tävlar i freestyle tar konsterna ännu större proportioner. Spelet uppvisar 60 fps vilket fungerar bra utom i enskilda ögonblick när man har en stor omgivningsvy och stora hopp på banan. Grafiken är ren och färgstark vilket gör det enkelt att spela, fortätter testaren. Både ljudeffekter och musik fungerar väl och man kan t o m utesluta sånger i spellistan som man inte vill höra. Bara 16 banor är i minsta laget menar Ign.

Gamespy

"This game definitely is ambitious"

mtxmototrax3Gamespy påpekar att spelet är huvudsakligen fokuserat på racing och erbjuder motocross såväl inom- som utomhus. Artificiella intelligensen är hygglig, och man har vanligen en eller två rivaler som utmanar om första plats i stort sett hela tiden. Banorna är också bra designade, särskilt inomhus. Tyvärr är det inte så många banor som testaren hade velat ha. Kollisionerna och fysiken saknar också realism och ibland fungerar inte kontrollerna så som önskat. Dessa är inga stora minus, men det drar ner betyget. Man har tillgång till de bästa trick testaren sett i ett motorcrosspel. Spelet är ambitiöst, men Gamespy hade gärna velat ha en stramare gameplay. Testaren ger högsta betyg för spelidé, men bara näst högsta för utförandet.

Gamespot

"There are better choices on the market"

Gamespot anser att tricksystemet inte är så bra som det skulle kunna vara, utan känns en aning bantat på de "vanliga" banorna. Spelet är en bra introduktion till motorcrossvärlden, men det finns andra spel som gör det bättre. Spelar man ensam är karriärläget att rekommendera. Där kan man få sponsorkontrakt, tjäna pengar och byta team vilket är en kul utmaning. Vill man göra trick är freestyle och free run att rekommendera. Online fungerar spelet bra. Styrningen känns ibland inte så säker som önskat, men med lite övning fungerar det oftast bra ändå. Spelet är bra men det finns bättre, blir omdömet. Testaren spelar hellre MX Unleashed.

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta:

MTX: Mototrax är ett motorcrosspel för Playstation 2 och Xbox från Left Field Productions. Man kan vara 1-4 spelare och har olika freestylebanor och racingbanor att välja mellan. Man kan välja mellan supercross och motorcross och har då totalt sexton banor och fyra serier. Spelet kan spelas av 8 personer samtidigt online. I karriärläget kan man välja mellan supercross, motorcross, free run och freestyle. Ingen åldersgräns finns då inget skrämmande finns i spelet.

Modell: MTX: Mototrax

Tillverkare: Activision