Sök
Fight Night 2004

Fight Night 2004

Knockar konkurrenterna

2004-10-28

Fight Night 2004 är ett boxningsspel till Xbox och PS2. De imponerade testarna finner att Fight Night klarar att leverera riktig boxningskänsla, även om det finns vissa detaljer att slipa på.
Testkälla Betyg Kommentar
Game Reactor 9/10 ”Det bästa boxningsspelet någonsin”
Gamespot 8,8/10 “Reinvigorates the boxing genre”
Gamingeye 8/10 ”Inget i Fight Night är unikt”
IGN 8,6/10 “A truly standout game”

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras över att man kan revolutionera en hel spelkategori på det sätt som Fight Night 2004 gör. Spelet erbjuder ett helt nytt kontrollsystem jämfört med liknande spel, vilket gör att det kan vara lite krångligt att komma igång. Men bara man lär sig att tackla den analoga spaken på rätt sätt så väntar en mycket häftig och realistisk boxningsupplevelse. Testarna menar att detta är det i särklass bästa boxningsspelet hittills.

Game Reactor

”Det bästa boxningsspelet någonsin”

Fight-Night-2004-closeup

Game Reactor konstaterar att det är tunnsått med riktigt lyckade boxningsspel men att Fight Night faktiskt håller måttet. Testaren konstaterar att det tar en stund att lära sig hur kontrollerna fungerar men när man väl fått kläm på slagen så är det svårt att sluta spela. Spelet har inte så många olika spellägen, men besitter ett djup då olika viktklasser kräver sin speciella boxning och boxare. Det är just djupet och spelupplägget på Fight Night som gör det lilla extra. Ljud och grafik anses OK men också animationerna är riktigt snygga. Testaren klagar på att matchpresentatören iklädd hockeytröja ger ett oseriöst intryck, men detta är dock inget som stör helheten. På det hela taget menar testaren att Fight Night 2004 är ett av årets bästa spel och det absolut bästa boxningsspelet överhuvudtaget.

Källa: Till Game Reactors hemsida
Till Gamespots hemsida
Till Gaming Eyes hemsida
Till IGNs hemsida

Gamespot

“Reinvigorates the boxing genre”

Fight-Night-2004-box

Gamespot anser att EA Sports redan hade ett hyfsat grepp på boxningsgenren med Knockout Kings, men det är först med en totalrenovering av spelkategorin man har hittat helt rätt. Såväl spelkontroller som känsla och grafik är på nivåer som boxningsspelen inte har varit i närheten av, vilket gör att Fight Night 2004 utses till det mest realistiska boxningsspelet. Testaren tycker att karriärläget i spelet är läckert då man måste bygga upp sin boxare från noll. Detta kan vara nog så tidskrävande men lär en samtidigt hur spelet fungerar, vilket gör att man får ut mer. Det sämsta är att boxaren har en åldersgräns (40 år) när han måste sluta boxas. Testaren hade tyckt det vore tufft att få hålla kvar sin åldrande slagskämpe på boxningsscenen trots försämrade kroppsfunktioner. De namnlicenser spelet erbjuder är imponerande trots att Tyson och Foreman saknas. Spelmässigt är det inte någon stor skillnad på PS2 och Xbox och testaren rekommenderar Fight Night 2004 till alla boxningsfanatiker men också till de som gillar traditionella fightspel.

Gamingeye

”Inget i Fight Night är unikt”

Fight-Night-2004-arena

Gaming Eye ogillar boxning men förespråkar våldsspel där själva essensen ligger i fungerande kontroller, skön attityd och bra musik. Detta uppfyller Fight Night 2004, men det erbjuder också betydligt mer. Testaren finner att det är karriärsläget som ger spelet något extra jämfört med andra liknande spel. Speciellt det faktum att man kan träna upp olika färdigheter inför varje match och att träningen faktiskt känns minst lika viktig som själva matcherna. I stort erbjuder dock inte Fight Night på något direkt nyskapande, men testaren finner att inget tidigare spel har fått ihop helheten så pass bra. Med en stämning värdig första Rocky-filmen, snygg grafik och härlig hip-hop resignerar testaren och konstaterar att Fight Night 2004 är ett mycket bra boxningsspel som förtjänar ett högt betyg.

IGN

“A truly standout game”

Fight-Night-2004-MoselyTaun

IGN anser att väldigt få spel klarar av att revolutionera en genre på samma sätt som Fight Night 2004. Istället för att enbart ändra rörelsemönster har EA ändrat hela sättet som boxaren reagerar och kontrolleras på. Detta är något testaren hoppas att fler skall ta efter. Som spelare kan man bygga olika strategier mellan block och slag vilket gör att seriösa boxningsfans lätt borde känna igen sig. Testaren hittar dock några grejer som hade kunnat förbättras såsom den artificiella intelligensen. Många av de datorstyrda motståndare är tröga vilket är synd, då de mer namnkunniga motståndarna har en stor variation i sin boxning. Spelet har en ganska hög inlärningskurva och det kan ta ett tag att vänja sig vid den analoga spaken. Karriärläget är riktigt bra men hade kunnat utvecklas genom att gå upp och ned i viktklasser och byta manager. Testaren poängterar dock att detta enbart är detaljer i ett annars nästan helgjuten spelupplevelse, som nästa är lika kul att titta på som att spela.

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta:

Fight Night 2004 är ett boxningsspel till konsolerna Xbox och PS2. Spelet är utvecklat av EA Canada och utgivits av Electronic Arts. Spelet har flera olika spellägen som singelmatch, mot en kompis eller karriärläge där man skapar en boxare, tränar upp honom och sedan väljer matcher på väg mot titelmatcher. Många av de stora namnen är licensierade i spelet och man kan möta Muhammad Ali, Frazier, Holyfield, LaMotta, Sugar Ray och givetvis Rocky Marciano. Boxarnas händer styrs via den högra analoga spaken och beroende på hur man drar i den slår man olika grundslag. Spelet har multiplayermöjlighet samt onlinespel på PS2. Den rekommenderade åldersgränsen är satt till 16 år.

Modell: Fight Night 2004

Tillverkare: EA Sports