Sök
Donkey Kong: Jet Race

Donkey Kong: Jet Race

Usel spelkontroll

2008-04-10

Testarna är inte speciellt imponerade av Nintendo Wiis nya racingspel. Spelkontrollen döms ut obönhörligt och inte heller grafik och ljud får några fina vitsord.
Testkälla Betyg Kommentar
Super Play 4/10 “Ytterst krystat koncept”
Level 4/10 ”Kan inte hitta det roliga”
IGN 4,5/10 “An overall boring experience”
Gamespot 4,5/10 “Skip out on Barrel Blast”

Vad tycker testarna?

Testarna är väldigt besvikna på Jet Race. Den stora boven i dramat är spelkontrollen, som får kritik av samtliga. Den anses oprecis, långsam och som slutresultat frustrerande och tråkig. Därtill får spelets grafik och ljud också kritik. En del testare menar att idén kring spelet var god. En testare uppskattar i alla fall att det finns många spelsätt att välja på samt att användandet av boosten är en aning nyskapande. Överlag är det dock inga vackra ord som används när testkåren beskriver Jet Race. Det är helt enkelt inget bra spel.

Super Play

“Ytterst krystat koncept”

Nya Donkey Kong får inget vidare välkomnande av svenska Super Play. Testaren menar att spelkontrollen är den del som bygger upp ett bra spel, men i det här fallet sänker den istället. Man menar vidare att spelet uppenbart är påtänkt för Nintendos bongotrummor, för att sedan ha konverterats till Wii och dess Wiimote. Spelet känns framtvingat snarare än naturligt och skulle ha varit mycket bättre om det fanns stöd för bongotrummorna, som många användare redan har i samlingen. Slutresultatet är nu allt annat än lyckat.

Källa: Super Play (SE) januari 2008

Level

”Kan inte hitta det roliga”

Svenska Level menar att Jet Race är en riktigt intressant idé, som sedan har totalhavererat under förverkligandet. Även här är det spelkontrollen som får kritik. Valet att byta ut bongotrummorna mot Wiimoten var med facit i hand ett uselt sådant. Resultatet blir ett spel helt utan spelkänsla som blir tråkigt väldigt fort. Grafik, ljud och svårighetsgrad nämns aldrig i recensionen. Testaren menar att med en så fundamentalt usel spelkontroll är allt annat ovidkommande, spelet är inte underhållande och därmed inget att ha.

Källa: Level (SE) 22 februari 2008

IGN

“An overall boring experience”

Donkey Kong: Jet Race eller Barrel Blast som den heter i USA får inte några fina omdömen av amerikanska IGN. Testaren menar att spelets simpla, långsamma och ointressanta spelkontroll gör Barrel Blast till närmaste förolämpande dåligt. Känslan IGN får är att detta är ett GameCube-spel som i sista stund konverterats till Wii, utan större framgång. Grafiken känns inte som next-generation och ljudet är än sämre. Spelkontrollen slår dock allt. Ett Bongo-spel utan stöd för Bongo, det blir inget vidare. Att använda Wiimoten är i bästa fall okej, men för det mesta rent störande. Ett spel som inte håller längre än ett par minuter enligt IGN.

Källa: http://wii.ign.com (US)

Gamespot

“Skip out on Barrel Blast”

Inte heller amerikanska Gamespot har speciellt mycket positivt att säga om Barrel Blast (Donkey Kong: Jet Race). Man gillar att det finns många olika spelsätt samt hur man kan använda boosten. Efter det blir det bara negativt. Spelet känns väldigt ytligt och slarvigt ihopsatt. Spelkontrollen är ett skämt, grafiken usel och ljudeffekterna urvattnade. I slutändan återstår inte många anledningar att införskaffa Barrel Blast. Idén lät intressant på förhand, men genomförandet lämnar mycket att önska.

Källa: www.gamespot.com (US)

Cirkapris: 550 kronor

Produktfakta:

Donkey Kong: Jet Race eller Barrel Blast som den heter i USA, är ett racingspel till Nintendo Wii. Donkey Kong och hans kompisar har fått tag på snabba Barrel Jets. En typ av jetmotorer som får fart när föraren bankar på dem. Med hjälp av Wiimoten styr spelaren farten på sin pilot i sidled och höjdled. I klassisk Mario kart-anda kan även fartökningar användas för att köra om och in i motståndare. Totalt innehåller spelet 16 banor utspridda över 7 världar. De spelbara karaktärerna är samtliga från Kong-familjen, mest välkända av dessa är Donkey och Diddy Kong. Sammanlagt finns det 8 spelbara karaktärer. För 1-4 spelare.

Tillverkare: Nintendo