Sök
Burnout Paradise

Burnout Paradise

Snabbt spel med kraschmöjligheter

2008-02-14

Söker du fart, fläkt och ordenligt med kraschmöjligheter så är Burnout Paradise ett skönt bilspel enligt testkåren.
Testkälla Betyg Kommentar
Super Play 9/10 "Kul billekstuga i singleplayer"
Level 7/10 "Fortfarande underhållande"
Gamespot 9,0/10 "A fantastic new open-world design"
GameDaily 8/10 "Paradise definitely isn´t lost"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att spelet är snyggt, grafiken är väl genomförd och staden man kör omkring i är häftig. Spelet är inte linjärt utan man har stora möjligheter att köra omkring i staden och göra lite vad man vill. Till sitt förfogande har man vägar, genvägar och en uppsjö av saker att köra igenom och förstöra. Medtävlarna är aggressiva och loppen går hisnande snabbt. En testare menar att man efter ett tag tröttnar på att spela i singleplayerläge, men börjar man då spela i multiplayerläge istället så öppnar sig en helt ny värld. Spelet sparar data om allting och man kan tävla i precis vad man vill vilket gör att vem som helst kan förvandlas till en tävlingsinriktad galning.

Super Play

"Kul billekstuga i singleplayer"

FILE:\\L:\Aladdin_share\Dokumentarkiv\Smartson\Internt\Anders\BilderPublicering\1.jpgSuper Play anser att fartkänslan i spelet är påtaglig och krascherna är så snygga och häftiga att man nästan blir andlös. Förutom att köra fort kan man köra genom jättehopp eller krascha genom diverse barriärer som döljer genvägar på andra sidan. Under spelets gång tar man uppdrag för att låsa upp nya bilar och uppgradera körkortet. Singleplayerläget är underhållande i några timmar innan man tröttnar, variationen är ganska begränsad. Så snart man övergår till mutiplayerläget så vaknar dock tävlingsinstinkten till liv. Man har möjlighet att bli bäst i allting, spelet registerar och sparar resultat från minsta manöver vilket gör att man förvandlas till en tävlingsinriktad galning på bara några få minuter.

Källa: Super Play (SE) nr 143 jan 2008

Level

"Fortfarande underhållande"

FILE:\\L:\Aladdin_share\Dokumentarkiv\Smartson\Internt\Anders\BilderPublicering\1.jpgLevel menar att fördelen med Criterions spel är vanligtvis att de är så pass okomplicerade. De består av tight racing på banor som nästan helt saknar snäva kurvor. Det är bara att köra med gasen i botten och tävla med högst aggressiva motståndare. Utmaningen ligger i att välja en bana och sedan försöka slå det gällande rekordet. Här måste man sicksacka mellan mötande trafik samtidigt som man måste orientera sig på en karta. Dessutom måste spelaren med jämna mellanrum fylla på sin nitro på bensinstationer, men man har inget valutasystem vilket gör att hela idén faller platt. Testaren tycker att grafiken och kontrollen är bra, men de förändringar som skett jämfört med tillverkarens tidigare bilspel är oftast till det sämre.

Källa: Level (SE) nr 22 februari 2008

Gamespot

"A fantastic new open-world design"

FILE:\\L:\Aladdin_share\Dokumentarkiv\Smartson\Internt\Anders\BilderPublicering\1.jpgGamespot anser att grafiken är riktigt bra. Staden är snygg och erbjuder ständigt nya vägar, genvägar och saker att förstöra. Under tiden man kör har man en liten karta att använda som vägledning. Det spelar egentligen inte så stor roll om man vinner ett lopp eller inte, för det finns alltid ett nytt lopp som inte börjar långt ifrån platsen där det gamla slutade. Loppen i sig är spännande och varierande, man har bland annat möjlighet att genomföra hisnande hopp. Spelet är inte linjärt utan man har stora möjligheter att upptäcka staden och åka omkring och titta på det man känner för. Testaren menar att spelet är helt klart värt att lägga ned lite tid på, gillar man bilspel lär man inte bli besviken.

Källa: www.gamespot.com (US)

GameDaily

"Paradise definitely isn´t lost"

FILE:\\L:\Aladdin_share\Dokumentarkiv\Smartson\Internt\Anders\BilderPublicering\1.jpgGameDaily tycker att spelet är ett riktigt kul bilspel. Designen är utmärkt, staden utgörs av häftiga skyskrapor och snygga detaljer. Spelet är helt i avsaknad av fotgängare vilket är lite underligt, men bra eftersom de mest skulle vara i vägen. Bilarna är riktigt snygga. Soundtracket är utmärkt, det inleds med Guns n´roses "Paradise City" och sedan blir det bara bättre. Ljudeffekterna är också häftiga, vrålet från bilmotorerna är riktigt autentiskt. Testaren tycker att spelet är riktigt bra, även om det finns en del saker som skulle kunna rättas till. Bland annat saknar testaren ett kraschläge samt förmågan att omedelbart komma tillbaka in i loppet när man väl har kraschat.

Källa: www.gamedaily.com (US)

Cirkapris: 550 kronor

Produktfakta:

Burnout Paradise är ett bilspel för Xbox 360 och Playstation 3 som är utvecklat av Criterion och ges ut av Electronic Arts. Du kör omkring i staden Paradise City och har tillgång till tre olika bilklasser: stunt, fart och aggression. Aggressionsbilar tål mer skada, fartbilar är snabbare medan stuntbilar är mer manövrerbara. Under spelets gång tar man uppdrag för att låsa upp nya bilar och uppgradera sitt körkort. I multiplayerläget kan man tävla i det mesta, bland annat hoppa högst, spinna flest varv, länka ihop flest burnouts etc.

Tillverkare: Electronic Arts