Sök
Samsung ML-2151N

Samsung ML-2151N

Nätkompis

2003-12-11

Samsung ML-2151N är en snabb laserskrivare som via några knapptryckningar är färdiginstallerad i nätverket. Lämplig enligt testarna för hemmet eller det lilla kontoret.
Testkälla Betyg Kommentar
Mr PC Pro 10/10 ”A great product”
Tecchannel ”Ein adäquates Gerät”
Keptech 9,5/10 ”Excellent price vs. performance for a printer”
Bytesector ”Minimal time to print”

Vad tycker testarna?

Testarna är otroligt nöjda över hur enkelt Samsung har gjort det att installera ML-2151N i ett befintligt nätverk. Den medföljande programvaran får mycket gott mottagande. Andra funktioner som testarna gillar är de två snabbknapparna som finns för duplex och tonersparläge. Vad gäller utskriftskvaliteten så får den goda betyg för textutskrifter. De testare som kollat extra noga på grafikutskrifter konstaterar dock snabbt att det är en svaghet hos produkten.

Mr PC Pro

”A great product”

Mr PC PRO skriver att ML-2151N bygger på en av Samsungs tidigare modeller, ML-7300N, som man ansåg vara en mycket bra skrivare. ML-2151N har framför allt gjorts mycket mindre och begåvats med en mer tilltalande design. Tillverkaren har varit generös när det gäller funktioner och inkluderat bl.a. USB 2.0, Ethernet och stöd för trådlös överföring. Tonersparläge och full duplex är också nya trevliga funktioner. Att detta är en utveckling på ML-7300N märks främst på drivrutinerna som är väldigt välutformade. Det är otroligt enkelt och okomplicerat att installera produkten som nätverksskrivare. Skrivaren behöver bara konfigureras på första datorn, oavsett hur många man installerar den på. Skulle man vilja ändra konfigureringen så går det också enkelt att göra detta via LCD-skärmen på skrivaren. En skrivare som passar i hemmet eller det lilla kontoret och som borde göra alla glada blir PC PROs bedömning som ger skrivaren toppbetyg.

Källa: Till Mr PC Pros hemsida
Till Tecchannels hemsida
Till Keptechs hemsida
Till Bytesectors hemsida

Tecchannel

”Ein adäquates Gerät”

ML-215x-buttons-2000x1312

Tecchannel har gått igenom 15 olika laserskrivare, stora som små. Samsungs ML-2151N tillhör de mindre och anses tillsammans med HP LaserJet 2300DTN och Oki B6100n vara de bäst lämpade skrivarna för mindre grupper. I jämförelse med den stora gruppen klarar sig skrivaren medelmåttigt. Utskrift av text ger väldigt fina resultat med rimlig snabbhet. Men när det kommer till högkvalitativa grafikutskrifter går det inte alls snabbt. Dessutom verkar skrivaren ha problem med fina detaljer i gråskalan. Skrivaren är dock mycket flexibel för olika behov och skriver lätt ut allt från broschyrer till affischer tack vare sin multipage funktion. Detta tillsammans med den otroligt enkla nätverksinstallationen, som är över efter några musklick, gör detta till en bekväm och lättarbetad skrivare.

Keptech

”Excellent price vs. performance for a printer”

Keptech konstaterar även de att det är rena barnleken att komma igång med skrivaren och upplever inga som helst problem varken i Windows eller Linux miljö. Vad gäller de två knapparna på framsidan så råder man användaren att avstå från att trycka på tonersparknappen. Den som snålar med toner snålar även med kvalitet tycker testaren. Men duplexsnabbknappen ska man mer än gärna trycka på. Även när testaren stoppade in sitt billigaste papper så gick allt som en dans utan några papper som fastnade. Testaren anser att skrivaren levererar mörka och skarpa textutskrifter till en mycket kostnadseffektiv summa. Att Samsung valt att inkludera nätverksmöjlighet och duplex redan från början göder på kostnadseffektiviteten och gör också att den blir snäppet billigare än de flesta av konkurrenterna att inhandla. En skriver som ger mycket prestanda för priset blir testarens slutomdöme.

Bytesector

”Minimal time to print”

Bytesector instämmer med övriga testare gällande enkelheten att koppla upp skrivaren mot nätverket vilket främst beror på en otroligt bra mjukvara. Att koppla skrivaren direkt till en hubb påverkar inte på några sätt dess responstid. Skrivaren levererar fina textutskrifter men gör ett slarvigt jobb med grafik som kommer ut med störningar i form av vertikala spår. Man är annars nöjd med skrivaren som man anser har en given plats på det lilla kontoret eller i hemmet. Den bjuder inte på något extra direkt, men kommer inte att göra någon besviken heller.

Cirkapris: 7090 kronor

Produktfakta: Samsung ML-2151N är en laserskrivare som skriver ut i svartvitt med en upplösning på 1200 dpi. Den har USB(2.0), parallellport, Ethernetanslutning och möjlighet att anslutas till WLAN. Skrivaren kommer med 16 MB minne som standard (maximalt 144 MB). ML-2151N är utrustad med en processor 166 MHz och har kapacitet för 500 arks inmatning i pappersfacket och 100 i flerfunktionsfacket. Utmatningsfacket tar 350 ark. Klarar bl.a. pappersmedier som A4, C5, A5, B5 och även OH-ark, etiketter, kuvert och vykort. Angiven utskriftshastighet på 20 sidor per minut och ljudnivå på 53 dB vid användning. Skrivaren är kompatibel med Windows, Mac och Linux. Vikten är 19,4 kg och måtten är 386x436x326 mm.

Modell: Samsung ML-2151N