Sök
Kyocera FS-2000D

Kyocera FS-2000D

Snabba och billiga utskrifter

2006-11-13

Mycket hög utskriftshastighet i kombination med låg utskriftskostnad är de största fördelarna med Kyocera FS-2000D enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted Reviews 7/10 "Print quality isn’t the best we’ve seen"
Pc Pro 5/5 "Cheap to run and fast"
Good gear guide 4/5 "Compact Size"

Vad tycker testarna?

Kyocera FS-2000D lovordas för sina snabba utskrifter och för att inte vara dyr i drift. Den lättmanövrerade kontrollpanelen är fördelaktig att använda. Designen bedöms vara mer funktionell än stilfull. I det stora hela anses Kyocera FS-2000D vara bra, men det finns likvärdiga produkter på marknaden som anses vara bättre. Utmärkt för ett mindre företag eftersom den inte har nätverksgränssnitt som standard.

Trusted Reviews

"Print quality isn’t the best we’ve seen"

Trusted Reviews tycker inte att utskriftskvaliteten hos Kyocera FS-2000D är lika bra som hos föregående FS-modeller. När det gäller text finns det konkurrerande svartvita laserskrivare med högre kvalitet. Några svagheter som noteras är att detaljåtergivningen kunde ha varit bättre och att olika nyanser i bland annat grafik tenderar att flyta ihop till en nyans. Ett stort plus är den, enligt testaren mycket låga utskriftskostnaden. I övrigt är skrivaren enkel att använda och har en praktisk design.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Pc Pro

"Cheap to run and fast"

Kyocera FS-2000D med utbyggnadPc pro gillar överlag Kyocera FS-2000D. Den tar förvisso tid på sig vid installationen men väl klar skriver den ut mycket snabbt. När det gäller kvaliteten blir text klart godkänd men det finns konkurrenter som presterar snäppet bättre. Grafik och foton blir förvisso bättre än hos föregångaren men anses vara lite ljusa. Plus för duplexfunktion. Den får dock minus för att den inte, i likhet med föregångaren, är lika flexibel när det kommer till uppgraderingar. Enligt testaren är detta ändå ett mycket bra val tack vare låg uskriftskostnad, hög utskriftshastighet och att den är enkel att använda.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Good gear guide

"Compact Size"

Good gear guide anser att Kyocera FS-2000D, förutom att vara mycket snabb, även har utmärkt kvalitet på textutskrifter. Vid högsta kvalitet skrev testaren ut 27 sidor text per minut vilket är riktigt högt. Utskriftskostnaden får också beröm av testaren, mycket tack vare att trumman och toner är separerade. Avseende grafik kunde kvaliteten varit snäppet bättre. Skrivaren väger förvisso en hel del men är kompakt och tar således inte mycket plats. Installationen gick utan större problem men placeringen av usb-porten hade varit lättillgängligare om den suttit på framsidan. En nackdel enligt testaren är att den version som testats inte har nätverksmöjlighet som standard. Ett klart intressant alternativ för småföretag som är ute efter en laserskrivare.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Kyocera FS-2000D är en svartvit laserskrivare med upplösningen 1200x1200 dpi. Pappersformat upp till A4 kan hanteras, hastigheten är då som högst 30 sidor per minut. Det finns plats för 500 ark i universalpapperskassett. Har duplexfunktion och ansluts via usb, ethernet eller parallellport. Inbyggt minne på 64 megabyte, kan maximalt utökas med ytterligare 512 megabyte. Vikt cirka 15,8 kg. Mått 382(B)x394(D)x285(H) mm.

Tillverkare: Kyocera