Sök
HP Photosmart C4180

HP Photosmart C4180

Lågt pris men sämre än förväntat

2007-01-29

En allt-i-ett produkt som inte når upp till förväntningarna hos de flesta testare när det gäller hastighet och kvalitet på resultatet.
Testkälla Betyg Kommentar
Pocket lint 6/10 "A compromise too far"
IT Reviews "Disappointingly average all-in-one"
What laptop 7/10 "Made the job overly complicated"
Pc pro 5/6 "Strength in photo printing"

Vad tycker testarna?

Testarna noterar HPs något annorlunda lösning för utskrivna dokument och att pictbridge saknas, samt att man är tvungen att byta patroner och papper beroende på typ av utskrift. De flesta anser inte att produkten når upp till förväntningarna även om en testare tycker att fotoutskrifter håller hög kvalitet. De är också oense om hastigheten, men de flesta är inte speciellt imponerade. Menyerna och lcd-displayen är dock uppskattade.

Pocket lint

"A compromise too far"

HP Photosmart C4180 med utskriftPocket lint skriver att denna allt-i-ett produkt har ett lågt inköpspris, är lätt att använda och har en trevlig kompakt storlek. Negativt är att utskrifter i högsta kvalitet inte är tillräckligt bra, installationen går inte helt smärtfritt och papperskapaciteten är begränsad. Scannern klarar inte heller av att scanna från en bok. Utskriftshastigheten är enligt testaren sämre än vad som anges, vilket tillsammans med att kvaliteten inte är tillräckligt bra är klart irriterande. Vid högsta upplösning så syns tydligt att utskrifterna har ränder. Grafik blir dock enligt testaren ganska bra. Menyerna och lcd-displayen fungerar också bra och plus för att kortläsare finns. Trots lågt pris lever produkten enligt testaren inte upp till förväntningarna.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

IT Reviews

"Disappointingly average all-in-one"

It reviews tycker att HP Photosmart C4180 är en produkt för hemmet eller för det lilla kontoret. Att tänka på är att man måste byta patroner beroende på vilken typ av utskrifter man vill ha. Enligt testaren är produkten överlag inte lika användarvänlig som konkurrenterna. Ett foto i storleken A4 tog cirka 4 minuter att skriva ut med ett ganska hyfsat resultat. De gula partierna fick dock en orange nyans. Testaren blev också fundersam över att det uppstod vissa problem i utmatningen av utskrifter. Textutskrifterna går ganska snabbt men kvaliteten når inte upp till förväntningarna. Pictbridge saknas.

Källa: www.itreviews.co.uk (GB)

What laptop

"Made the job overly complicated"

HP Photosmart C4180 vridenWhat laptop jämför HP Photosmart C4180 med Brother DCP-540cn, Canon Pixma MP460, Epson Stylus DX6000 och Lexmark X5470. Till testvinnare utses Epsons produkt medan C4180 hamnar på en fjärde plats betygsmässigt. Den ser vid första anblicken kompakt ut men pappersfacket sticker ut ganska mycket så i praktiken är skillnaden mot andra produkter inte så stor. HP har en något ovanlig lösning för pappersutmatningen och som kan upplevas som väl krånglig, bra är dock att det finns en drivrutin för utskrivna dokument så att de hamnar i rätt ordning. Utskrifterna levde inte riktigt upp till testarens förväntningar, de blev ganska mörka och gult tenderar att bli lite orange. Finns bättre alternativ.

Källa: What laptop (GB) december 2006

Pc pro

"Strength in photo printing"

Pc pro tycker att det är en ganska omständlig process när man vill skriva ut på fotopapper istället för vanligt papper på Photosmart C4180. Plus dock för att fotoutskrifterna blir nästan perfekta enligt testaren. Både färg- och detaljåtergivningen får beröm. Driftkostnaderna är också klart rimliga. Tydliga menyer och en bra lcd-display är andra fördelar. Svartvita utskrifterna går ganska långsamt, scannern imponerar inte och pictbridge saknas, dock finns kortläsare. Men trots fina färgutskrifter är frågan om man inte i längden tröttnar på att byta papper och patroner fram och tillbaka.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cirkapris: 1200 kronor

Produktfakta: HP Photosmart C4180 är en allt-i-ett produkt med bläckstråleteknik. Den arbetar med fyra färger, med tillval av sex färger och har funktionerna skrivare, scanner och kopiator. Utskriftshastigheten för svartvitt upp till 30 sidor per minut och för färg 24 sidor per minut. Ett foto, 10x15 cm skall som snabbast gå på 25 sekunder. Upplösningen vid utskrifter är maximalt 4800x1200 dpi. Scannerns optiska upplösning är 2400x4800 dpi. Kopiatorn har samma hastighet som skrivarfunktionen. Pappersformat upp till A4 hanteras. Kortläsare och usb finns. Kompatibel med pc och mac. Vikten är 5,4 kilo och måtten 434(b)x567(d)x162(h) mm.

Tillverkare: HP