Sök

Nytt test av Wella

2009-09-28

Vi testar ett prisvärt shampoo och balsam från Wella som sägs ge volym till fina hår.

Modell Betyg Pris Kommentar
Wella Breakage 16/25 60 Härligt shampoo

Sammanfattning

Wella Breakage protection shampoo och balsam är produkter för fint hår som ger volym. Vi rekommenderar att shampoot används tillsammans med ett lättare balsam och att Wella Breakage protection balsam används mer som en inpackning någon gång i veckan.

Om produkten – Hur fungerar Wella Breakage?
Wella Breakage protection shampoo och balsam är anpassat för fint hår. Shampoot innehåller veteextrakt som hjälper till att ge håret volym samt att det också förbygger slitage. Balsamet ska bevara volymen och göra håret lättskött.

Användning – Låt verka i 1-2 minuter
Wella Shampoo masseras in i vått hår tills det löddrar och därefter sköljs det noggrant ur rikligt med vatten. Balsamet masseras in i fuktigt och nytvättat hår från rot till topp. Låt verka 1-2 minuter och skölj därefter noga med varmt vatten.

Testresultat – Så bra fungerar produkterna
Shampoot är härligt att använda och det doftar gott av blommor. En doft som hänger med under dagen. Det är lättapplicerat och drygt och det löddrar rikligt även med mindre mängder vatten. Håret känns mycket rent och strävt efter endast en tvätt. Balsamet är också det enkelt att applicera och skölja ur. Balsamet reder ut håret effektivt och efter behandling är håret lättborstat. Dock upplevs balsamet inte så lättsamt som tillverkaren påstår och motverkar den volym som shampoot ger. Istället tyngs håret ner och det känns mera som en inpackning än ett balsam. Håret upplevs fetare och plattare än vanligt vid dagens slut.

Slutsats – Shampoot hållet måttet 
Håret som produkten testats på är ett typiskt skandinaviskt mjuk och fint hår som dessutom gärna blir lite fett vid dagens slut. Med denna hårtyp rekommenderas inte balsamet för daglig användning utan istället kombinera shampoot med ett lättare balsam. Har man däremot tjockt och torrt hår blir troligtvis resultatet annorlunda. Plus är att shampoot och balsamet har ett bra pris och finns lättillgängligt i dagligvaruhandeln.

Kvalitet:
3/5
Applicering:4/5
Resultat: 3/5
Förpackning: 2/5
Prisvärde: 4/5
Totalt: 16/25


Så gjorde vi:
Shampoot och balsamet har testats under en period av tre veckor. Därefter bedömdes kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyg är 25.
Kundkontakt: www.wellaretail.se

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: