Sök

Väg dig digitalt

2003-04-09

Råd & Rön testar tre mekaniska och sju digitala personvågar av vilka de digitala uppvisar en betydligt högre standard.

Modell Pris Kommentar
Kilan 40 "Svår att läsa"
EKS 50 "Inställning ändrar sig"
Soehnle Royal 300 "Liten ståyta"
Nordica Silver Electronic 600 "Lätt att läsa"
Ginza Elin 600 "Dålig display"
Soehnle Omega 700 "Lätt att läsa av"
Korona Farah 700 "Lätt att läsa av"
Momert Vital Power 790 "Svår att ställa in"
Philips Body Balance Control 950 "Dålig kontrast"
Tefal Persona Sensitive Computer 1790 "Stadig"

Sammanfattning

Jämför man mekaniska och digitala vågar upptäcker man att digitala vågar kostar betydligt mer, men den är oftast betydligt mer pålitlig än den mekaniska. Digitala vågar är också bekvämare att stå på, samtidigt som de är lättare att avläsa och mer exakta i graderingen. Enligt en internationell branschöverkommelse får vågen väga fel med tre graderingar. För vågar med kilogradering innebär det att tre kilos missvisning inte är något egentligt fel…

Inledning

I testet från Råd & Rön är de digitala vågarna betydligt bättre än de mekaniska, förutom Ginza Elin som är minst lika dålig som de mekaniska och knappt får godkänt. De mest rättvisande vågarna är Soehnle Omega och Momert Vital Power, den senare är dock mycket instabil vilket kan göra att man halkar av. Soehnle Omega blir bäst i test, då den är lätt att läsa av, bekväm att stå på och kan läsas av direkt. Dessutom har den fem års garanti vilket den är ensam om.

Kilan är den sämsta vågen. Den har liten ståyta och är svår att läsa av samtidigt som pålitligheten är låg. EKS har liten ståyta och är svår att läsa av. Dessutom ändrar sig inställningen hela tiden. Soehnle Royal har liten ståyta och är svår att avläsa för den som har stora fötter. Inställningen ändrar sig gärna.

Nordica Silver Electronic är enkel att läsa av. Den har längst avläsningstid i testet men har en obehaglig svikt i plattan. Ginza Elin är bekväm att stå på men har dålig display. Soehnle Omega är bäst i test. Den har direktavläsning och stora, tydliga siffror. Den är enkel att läsa av och är bekväm att stå på.

Korona Farah är enkel att läsa av. Den har dock en hal ståyta men halkskydd finns. Vågen är svår att flytta. Momert Vital Power är enkel att läsa av. Dessutom är den utrustad med BMI. Vågen upplevs som instabil och vippar när man går på och av. Den är svår att ställa in men har hög pålitlighet. Philips Body Balance Control är bekväm att stå på. Den är utrustad med BMI men också med förvirrande knappar. Tefal Persona Sensitive Computer har direktavläsning. Vågen är stadig och enkel att läsa av, samtidigt är den bra för någon med stora fötter. Vågen fladdrar dock vid ojämn belastning.

Senast uppdaterad: 2018-11-12
Av: