Sök
Topp 5 - Hårprodukter

Topp 5 - Hårprodukter

Rätt stylingprodukter är huvudsaken

2010-02-17

Till olika frisyrer och ändamål passar olika hårstylingprodukter. Här presenterar Smartson fem produkter som har fått bra betyg i våra tester.

Modell Betyg Pris Kommentar
Tresemmé Vitamin E Moisture rich 18 90 Mycket för pengarna
Wella Shockwaves Control 19 50 Sitter hela dagen
Nivea Intense repair 22 75 Bambu i håret
Nivea Intense repair 21 50 Bra för enskilda lockar
Schwarzkopf Osis dust it 23 23 Snabb volym

Inledning

 

Schampo och balsam18

Tresemmé Vitamin E Moisture rich - Mycket för pengarna

Tresemmé-Vitamin-E-Moisture-rich-balsam.jpgTresemmés schampo och balsam finns i flera serier och vi har testet Vitamin E Moisture rich för normalt till torrt hår. Både schampo och balsam har hög kvalitet. Det räcker med en lagom stor klick schampo för att täcka hela håret. Det bildas snabbt ett rikligt lödder och produkten sköljs enkelt ur håret som känns rent efteråt. Balsamet appliceras smidigt och lämnar ett blankt och lättskött hår vid styling. Den enda nackdelen med Tresemmés produkter är de salongsstora förpackningarna. Jätteflaskorna hade varit mer användarvänliga om de försetts med en pump. I det stora hela får du mycket schampo och balsam för pengarna.
Volym: 900 ml
Cirkapris: 90 kronor per produkt
Läs mer

 

Vax 19

Wella Shockwaves Control - Sitter hela dagen

Wella-Shockwaves-Control.jpg.jpgLagom kletig konsistens som även är lite grynig. Behöver dras ut upprepade gånger i håret för att inte klumpa sig. Lätt att skölja bort överskott från händerna. Håret får en fet yta som känns ganska naturlig, men det är lätt att överdosera i början. Vissa lockar förstärks, medan andra rätas ut. Sitter kvar hela dagen efter applicering. Gedigen men enkel förpackning med skruvlock. Produkten har en tämligen neutral doft.
Volym: 75 ml
Cirkapris: 50 kronor
Läs mer

 

Hårinpackning22

Nivea Intense repair - Bambu i håret

Nivea Intense repairNiveas hårinpackning innehåller extrakt från bambu och madonnalilja och ska verka återuppbyggande. Den är dryg och tränger lätt in i håret och räcker till många appliceringar. Doften är fräsch. Burken med skruvlock är inte helt optimal, men går att få upp trots blöta händer. Produkten ger fint resultat redan efter fem minuter, men för ännu bättre resultat rekommenderas 10 minuters verkningstid. Håret blir lättkammat och när det har torkat blir det luftigt och glänsande. Resultatet håller i sig ett par dagar.
Volym: 200 ml
Cirkapris: 75 kronor
Läs mer

 

Hårspray21

Wellaflex Fullness hairspray ultra strong hold - Bra för enskilda lockar

Wellaflex-Fullness-hairspray.jpgSpraystrålen är jämn och gör det enkelt att applicera. Ska hela frisyren sprayas bör flaskan hållas 20-30 cm från huvudet. Bäst är Wellaflex fullness hairspray på individuella lockar eller hårslingor då strålen är lätt att fokusera med. Sprayflaskan har inget krångligt lock utan det går att spraya frisyren med en gång. Sprayen är lättapplicerad och torkar snabbt men lämnar kvar en stark doft. Spraypartiklarna har även en tendens att leta sig in i munnen vilket ger en besk och illasmakande känsla. För att uppnå rikligt med stadga krävs en del hårspray då få appliceringar gör att håret snabbare blir formlöst och frisyren släpper. Sprayen borstas lätt ur tack vare den mjuka strukturen.
Volym: 250 ml
Cirkapris: 50 kronor
Läs mer

 

Torrvax i puderform


Schwarzkopf Osis dust it32 - Snabb volym

Schwarzkopf-Osis-dust-it.jpgOsis dust it är ett torrvax som snabbt ger volym. Förpackningen påminner om ett saltkar och är enkel att applicera med. Pudra lite pulver i handflatan eller direkt i hårbotten och gnugga sedan upp önskad volym. För mycket puder kan ge en tung och alldeles för sträv känsla i hårbotten. Produkten ger en matt yta och för att behålla en naturlig look är det bra att låta det allra översta håret vara. Det är nödvändigt att ibland gnugga upp frisyren under dagen för att behålla volymen. Ett tips är att fixera med lite hårspray. Efter schamponering kan spår av produkten fortfarande kännas av. Schwarzkopf Osis dust it är ett mycket bra alternativ som snabbt ger volym till din frisyr.
Volym: 50 ml
Cirkapris: 170 kronor
Läs mer

Senast uppdaterad: 2018-11-19
Av: