Sök
Test - Wellaflex Fullness

Test - Wellaflex Fullness

Äntligen tjockt hår?

2009-10-09

Ett tjockt och fylligt hår är något många tjejer drömmer om. För dem som inte haft turen att födas med det har Wella tagit fram tre nya produkter som ska göra håret synbart tjockare, Wellaflex Fullness Mousse, Wellaflex Fullness Thickening och Wellaflex Fullness Hairspray.

Modell Betyg Pris Kommentar
Wellaflex Fullness 16/25 50 kr/st Ger godkänt resultat

Sammanfattning

Wellaflex Fullness Mousse, Wellaflex Fullness Thickening och Wellaflex Fullness Hairspray ska ge synbart tjockare hår. Resultatet blir tydligast när produkterna används tillsammans men är ändå inte tillräckligt påfallande.

Inledning

Om produkterna
Wellaflex Fullness Mousse (200 ml) ska ge tjockare hår och en pålitlig stadga som ska hålla upp till 24 timmar. Produkten innehåller skydd mot UV-strålning. Moussen ska fördelas jämt från hårbotten ut till topparna i fuktigt hår, därefter kan håret fönas eller självtorkas. Wellaflex Fullness Thickening (100 ml) ska ge tjockare hår genom att krämen arbetas in i håret vilket ska öka hårets fyllighet. Produkten ska även ge ett skyddande lager av polymer på ytan av hårstrået. En klick lotion ska fördelas jämt från hårbotten ut till topparna i fuktigt hår innan föning. Wellaflex Fullness Hairspray (250 ml) har en formula med Panthenol som ska omsluta hårstråna och göra de tunnare partierna av håret fylligare utan att klibba ihop. Sprayen ska ge en pålitlig stadga i upp till 24 timmar men inte torka ut håret och det ska även skydda mot UV-strålning. För bästa resultat rekommenderar tillverkaren att Wellaflex Fullness Mousse, Hairspray och Thickening används tillsammans.

Användning
Samtliga produkter är lätta att applicera. Moussen skakas om och trycks enkelt ut ur flaskan och ger lagom mängd i handflatan. Därefter är det bara att krama in det i det fuktiga håret, för längre hår krävs mer än en applikation. Flaskan till Wellaflex Fullness Thickening är liten och smidig och en klick av krämen trycks enkelt ut och appliceras i fuktigt hår. Även här kan det behövas lite mer av krämen om ditt hår är längre. Sprayen har inget krångligt lock som ska tas av utan det går att spraya frisyren med en gång. Sprayen är lättapplicerad men lämnar kvar en stark doft. Spraypartiklarna har även en tendens att leta sig in i munnen vilket ger en besk och illasmakande känsla. Spraystrålen är jämn och gör det enkelt att antingen spraya hela håret eller fokusera på ett specifikt område.

Så gjorde vi

Produkterna har använts var för sig samt i kombination med varandra. Därefter bedömdes kvalitet, applicering, resultat, förpackning och prisvärde. Maxbetyg är 25.

Testresultat
Varken moussen eller krämen känns tyngande i det fuktiga håret. När håret fönats torrt har produkterna gått in i håret men en viss sträv känsla lämnas kvar på håret. För att uppnå rikligt med stadga krävs en hel del hårspray, med få appliceringar blir håret nämligen snabbare formlöst. Att kombinera alla tre produkter ger helt klart bäst resultat i jämförelse med att använda dem separat.

Slutsats
Wellaflex Fullness Mousse, Thickening och Hairspray har alla flaskor i smidigt format vilket gör dem lätta att ta med i väskan. Produkterna ger viss fyllighet och håret upplevs en aning tjockare för tillfället men håret blir tyvärr glanslöst och ganska snabbt försvinner den tjocka strukturen från frisyren. Ska håret sättas upp eller lockas blir håret dock mer lättarbetat tack vare den sträva känslan. Ett tips är att undvika att applicera hårprodukterna direkt i hårbotten vilken kan göra att ditt hår snabbare ser fett och flottigt ut. I det stora hela ger alla tre produkter ett godkänt resultat men inte mer än så.

KriterierBetyg
Kvalitet3/5
Applicering4/5
Resultat2/5
Förpackning4/5
Prisvärde3/5
Totalt16/25