Sök
Test - Tresemme Naturals

Test - Tresemme Naturals

Tjockt och blankt hår till billig penning

2011-04-19

Tresemmés nya Naturalsserie ger ett stort, blankt hår till en relativt liten kostnad.

TresemmeNaturals-betyg

Så gjorde vi
Vi testade TRESemmé Naturals Nourishing Moisture Shampoo och Conditioner, samt Weightless Volumising Mousse och Non-Aerosol Hairspray i samma serie under 2 veckor, på långt, mediumtjockt hår.

När det kommer till hud- och hårvård har jag alltid varit positivt inställd till produkter som skyltar med naturliga ingredienser. Det känns ändå lite bättre att föreställa sig att vitaminer sprider sig i håret snarare än kemikalier. Som ett led i detta ständigt växande utbud utökas nu TRESemmés  frisörserie med Naturals-produkter - schampo, balsam och stylingprodukter som är silikonfria och innehåller certifierade ekologiska extrakt och närande oljor från växtriket. Allt för ett starkare och friskare hår. Det är inte helt klart vad aloe vera bidrar med i exempelvis hårspray, men det kan ju i alla fall inte vara dåligt?

Som övriga produkter i  samma märke är schampo och balsam generöst överdimensionerade, men storleken och munstycket på förpackningarna gör att man kan förledas att använda för mycket åt gången. Hårsprayen fördelas även den lite för mycket per tryck på ett sätt som gör den lite blöt till en början, men när sprayen väl torkar in i håret funkar den utmärkt exempelvis för att fixera ett uppsatt hår.

Men hur mäter sig då produkterna mot de salongprodukter man jämför sig med? Förvånansvärt väl, visar det sig. Håret blir stort, volyminöst, lätt med en blank yta. Doften är samtidigt underbar och den doftar som gelehallon smakar. Enligt uppgift ska du märka skillnad redan efter första användningen och håret ska bli tio gånger starkare. Undertecknad har redan väldigt tjockt hår, så det är svårt att avgöra om det gav någon märkbar stärkande effekt. Men helt klart är att detta är en mycket prisvärd produkt.

Pris
TRESemmé Naturals Nourishing Moisture Shampoo, Conditioner, Weightless Volumising Mousse och Non-Aerosol Hairspray, alla till rekommenderat pris 89 kronor.