Sök
Test - Tresemmé Instantrefresh

Test - Tresemmé Instantrefresh

Fuska med hårtvätten

2011-05-12

Har du inte tid att tvätta håret varje dag kan ett torrschampo vara lösningen. Tresemmé Instantrefresh volumising dry schampoo är ett bra alternativ om du snabbt vill att håret ska se mindre smutsigt ut.

Tabell-instantrefresh

Spar tid
Många av oss får snabbt fett hår även om vi i övrigt inte använder särskilt mycket hårvårdsprodukter. Det är både tidskrävande och slitsamt att behöva tvätta håret varje dag. Är Tresemmé Instantrefresh lösningen på problemet? Till en början var jag lite skeptiskt till produkten och hade nog lite för höga förväntningar. Man ska inte tro att man får samma rena känsla som nytvättat hår ger. Däremot absorberar produkten upp allt det feta som gärna  lägger sig i hårbotten. Instantrefresh används genom att kraftigt skaka flaskan i någon minut för att sedan spraya mot hårbotten med ett avstånd på 25-30 cm. Därefter väntar man i en minut innan produkten arbetas in i håret, antingen med fingrarna eller med hårborste. Doften är söt och behaglig.

Test- Instantrefresh-susan

Även för fint hår
Likt många andra torrschampon ger även Instantrefresh en ljusare hinna över de sprayade partierna. Detta försvinner dock något efter att håret har arbetats igenom. I mörkt hår blir nyansskillnaden tydlig men är inte särskilt märkbart efter att håret stylats. Produkten passar även bra för personer som har fint hår som behöver lite extra volym. Instantrefresh gör håret strävt vilket gör det lättare att forma det. I det stora hela fyller produkten sitt syfte och håret kan fuskas rent även om resultatet inte kan jämföras med ett nytvättat hår. Torrschampot ger snarare en snabb lösning för att få håret att se mindre smutsigt ut under kommande dag.

Så gjorde vi
Produkten är testad i mörkt tjockt axellångt hår. Sprayen har använts när hår och hårbotten har varit feta och något smutsiga.

Om produkten
Tresemmé Instantrefresh volumising dry schampoo är ett torrschampo som ska ta bort orenheter och lukt när hårbotten och hår känns fett. Formulan ska göra så att håret ser rent ut samt ge det volym. Produkten innehåller citrongräs och flaskan rymmer 200 ml. Cirkapris är 90 kronor.