Sök
Test - Tresemmé 24 hour body schampo-balsam

Test - Tresemmé 24 hour body schampo-balsam

Professionell hårvård till lågt pris

2010-12-03

Det senaste året har vi fullkomligen drunknat i billiga hårvårdsprodukter som utlovar salongskänsla. I Sverige var Tresemmé först ut och den senaste nykomligen i deras sortiment är serien 24 hour body som utlovar extra volym i 24 timmar.

Tresemme-24h-betyg

Prisvärda salongsprodukter
Tresemmé 24 hour body schampo och balsam är två nya produkter från Tresemmé som ska ge håret extra volym i 24 timmar. Den nya serien består även av ett antal hårstylingprodukter. Tresemmé marknadsför sig genom att erbjuda salongsprodukter till låga priser.

Lyxig design
Förpackningarna andas faktiskt salongskänsla. De påminner väldigt mycket om de där stora flaskorna som man kan köpa hos frisören. Formen, färgerna och logotypen i sig ser ut inte ut som andra schampon i samma prisklass. De ser lyxiga ut. Förpackningarna är visserligen väldigt stora vilket gör det otympligt att bära hem från affären eller ta med på resan.

Tresemme-24h-1

Bra grund men volymen saknas
Både schampot och balsamet är väldigt dryga. Schampot doftar fruktigt och fräscht medan balsamet doftar lite mer sött. Schampot löddrar lagom mycket och balsamet är riktigt bra. Det känns nästan som en inpackning.  Håret känns lättare och hårstråna känns lite tjockare än vanligt, men den där volymen som utlovas saknas. Däremot är det nog en bra grund om man använder volymstylingprodukter efteråt.

Mycket för pengarna
Både schampot och balsamet känns verkligen som salongsprodukter. De är billiga samtidigt som de är dryga. Volymen saknas men grundstommen finns där. Att resultatet skulle hålla i sig i 24 timmar är nog väldigt individuellt. Eftersom jag själv inte märkte av volymen särskilt mycket skulle jag nog inte vilja säga att jag kände någon volym dagen efter. Resultatet är dock ett lättare, friskare och mjukare hår och det tackar väl ingen nej till?

Så gjorde vi
Vi testade Tresemmé 24 hour body schampo och balsam i hemmamiljö. Vi lät balsamet sitta kvar i 2-3 minuter innan sköljning enligt anvisningarna på förpackningen. Därefter bedömdes förpackning, applicering, doft, resultat och prisvärde.

Fakta
För mer volym som ska hålla i 24 timmar.
Volym: Schampo 900 ml, balsam 900 ml.
Cirkapris: Schampo 90 kronor, balsam 90 kronor.