Sök
Test - Sensai Hydrachange tinted gel cream

Test - Sensai Hydrachange tinted gel cream

"Ett måste i badrumsskåpet"

2011-02-15

Sensai slår två flugor i en smäll med sin återfuktande ansiktskräm. Ansiktet blir mjukt och silkeslent och min foundation blir överflödig då krämen dessutom är tonad.

Sensai - 2011
Hydrachange tinted gel cream innehåller silkesfibrer som ska återfukta huden samt öka hudens egen förmåga till återfuktning. Den ska dessutom motverka ålderstecken och göra huden mer spänstig. Krämen finns att köpa i tre olika färger; Nude beige, Golden sand och Soft almond. Undertecknad har testat den sistnämnda.

Applicering
Då min hy är väldigt blek under vintern var jag lite skeptisk till krämens mörka nyans. Omedelbart efter applicering såg det ut som om jag precis kommit från en soldusch. Efter en timme däremot, när krämen fått tid att sjunka in, fick ansiktet endast en lätt solbränd ton.
Till skillnad från många andra tonade produkter är den här väldigt lätt att applicera. Med en liten mängd kräm och endast händerna som hjälp blev resultatet jämnt och fint. Doften är mycket mild och påminner lite om doften från en vanlig foundation. Den luktar varken gott eller illa.

Förpackning
Krämen ligger i en snygg genomskinlig plastburk med silverfärgat lock. Vid första anblick ser den ut att vara av glas, vilket hade känts lite lyxigare. Burken levereras i en silverfärgad pappersask där det även ligger en liten plastspatel att ta krämen med.

Resultat
Ansiktet känns mjukt och silkeslent. Färgen är jämn och fin och ansiktet känns härligt fylligt. Den här krämen har en given plats i mitt badrumsskåp framöver. Med tanke på att den dessutom fyller mitt foundation-behov är den väl värd sitt pris.

Fakta
Hydrachange tinted gel cream – en intensivt återfuktande ansiktskräm med anti-age egenskaper. Innehåller bland annat silke och håller huden fuktad från insidan. Cirkapris: 800 kronor. 

Så gjorde vi
Under drygt två veckor har krämen applicerats på nytvättat ansikte varannan dag. Produkten har bedömts efter doft, applicering, förpackning, resultat och prisvärde. Maxbetyg är 25 poäng. 

Kundkontakt: www.sensai-cosmetics.com