Sök
Test - Sensai Body contour concentrate

Test - Sensai Body contour concentrate

Snygg profil utlovas till högt pris

2011-03-02

Genom att smörja in områden som rumpa, lår och höfter med Body contour concentrate kroppsgelé lovar Sensai att användaren ska få silkeslen hud och förfinad siluett. Visst känns huden både piggare och lenare men siluetten förblir densamma.

Test - Sensai Body contour concentrate-2
Så gjorde vi
En riklig mängd kräm har applicerats morgon och kväll under drygt två veckor. Fokuseringsområden var ben, rumpa, höfter och midja. Undertecknad har även utfört tillverkarens rekommenderade rörelser innan applicering. Produkten har bedömts efter doft, applicering, förpackning, resultat och prisvärde. Maxbetyg är 25 poäng.

Med hjälp av Sensai kroppsgelé samt lite enklare rörelser utlovas en fastare siluett inom fyra veckor. Gelen innehåller så kallade paradiskorn som effektivt ska bryta ned fett. Precis som Sensais andra produkter innehåller Body contour concentrate även en form av silke som ska återfukta huden.

Applicering
Gelén känns ganska tunn och blaskig. Den tar en stund att smörja in och lämnar kvar en kall och fuktig känsla. I upp till en timme sitter känslan i, som om du smort dig med kylbalsam. Trots det upplevs kroppen pigg och det verkar även som att blodcirkulationen tar fart. Produkten är gissningsvis mycket behaglig att använda under sommarhalvåret.

Förpackning
En vit pumpflaska i plast med grå text ger ett stilrent men ganska trist intryck. Om flaskan varit genomskinlig eller gjord av glas, hade produkten känts betydligt proffsigare.

Resultat
Gelén har en skarp men frisk doft. Huden känns len och framförallt återfuktad. Efter drygt två veckor syns dock inga tecken på en förfinad siluett och det är tveksamt om en månads användning skulle göra någon drastisk skillnad. Ingen större skillnad gällande resultat upplevs med denna gelé i jämförelse med en vanlig hudlotion. Sammanfattningsvis är det inte en produkt som är värd att betala över tusenlappen för.

Fakta
Body contour concentrate – en anti-age kroppsgelé med slimmande effect. Huvudingrediensernas uppgift är att öka collagensyntesen, förbättra vätskemetabolismen samt återfukta huden.
Volym: 200 ml