Sök
Test - Sebamed shower oil

Test - Sebamed shower oil

Trögflytande olja för dagligt bruk

2011-04-12

Med endast ett par droppar per dag menar Sebamed att deras duscholja ska hålla huden frisk och stabilisera dess naturliga skyddsbarriär. Vi testar och ser om det fungerar.

SebamedShowOil-betyg

Oljan förpackas i en vit flaska med skruvkork, något jag helst är utan i duschkabinen. Ett lock hade passat bättre. Den rymmer 200 ml och ser väldigt enkel ut. Texten är en blandning av olika typsnitt, versaler, gemener och färger.

På baksidan av flaskan går det utläsa att endast några droppar räcker för en tvätt. Orden är till och med understrukna med röd färg. Dessvärre är den så trögflytande att det är omöjligt att smörja in hela kroppen med endast ett par droppar. Det räckte inte med att kroppen var blöt utan jag fick stå under rinnande vatten för att lyckas smeta ut oljan. Det kan vara så att produkten är utformad så att den måste lösas i vatten. Men det borde isåfall framgå tydligare på förpackningen.

Doften föll mig inte i smaken. Den påminner om doften av hårfärg för hemmabruk. Inget jag vill ska sätta sig i huden på mig, men det är just vad den gör. Turligt nog avtar denna doft efter någon timme.

Direkt efter duschen känns huden len och smidig men någon långvarig eller återskapande effekt verkar den inte ha. Jag arbetade in mina problemområden extra noggrant men efter att ha testat produkten i över två veckor känns de fortfarande lika halvtorra som tidigare.

Mitt intryck av duscholjan i sin helhet är inte speciellt positivt. Det här är inte en produkt jag kommer att använda igen. Den är dessutom svårapplicerad och jag undrar vilka som egentligen klarar sig med endast två droppar.

Fakta: 200 ml, cirka 79 kronor.
Innehåller avocadoolja och lecitin.
För dagligt bruk. Produkten är kliniskt testad samt paraben- och tvålfri. Den är även fri från konserveringsmedel och färgämnen