Sök
Test - Sebamed Face & body wash

Test - Sebamed Face & body wash

Inte så hudvänlig som du tror

2011-05-03

Sebamed är en ny kroppsvårdsserie med parabenfria och pH-vänliga produkter som riktar sig till hela familjen för en hälsosam och frisk hud. Tyvärr är det inte ett tillräckligt hudvänligt alternativ.

Sebamed
På apotekshyllorna
Sebamed har gjort sitt intåg i Sverige med pH-vänliga produkter. Studier har visat att ett pH-värde på 5.5 hjälper till att hålla huden stabil och frisk samtidigt som hudens naturliga flora bevaras. Produkterna från Sebamed  ska enligt tillverkaren vara milda och skonsamma. De innehåller pantavitin, pentenol och vitaminer som skyddar huden från uttorkning samtidigt som huden nogrrant  rengörs utan att orsaka irritation. Produkterna är tvål- och parabenfria och Olive Face & Body Wash innehåller även Olivolja. .Samtliga produkter säljs på apoteket.

Platt fall
Jag skulle aldrig använda den här produkten för att tvätta ansiktet. Produkten innehåller SLES (Sodium Laureth Sulfate), vilket inte ens bör finnas i schampo på grund av dess uttorkande effekt. SLES har i studier visats vara irriterande för både hud och ögon och är ett kraftigt uttorkande rengöringsmedel som inte borde finnas i skönhetsprodukter. Två i ett produkter i all ära men inte i den här kombinationen. Sebamed Face & body wash är inte återfuktande för kroppen eller ansiktet och känns i långa loppet ganska uttorkande, speciellt på händerna. Produkten lämnar ingen film efter sig och tvättas bort lätt men de tar inte bort rester av makeup så bra som man skulle önska. Ansiktet blir stramt och torrt. Doften är dock mild och fräsh och det är just så här man vill att en duschkräm ska dofta. Efter användningen luktar man "rent". Doften är väldigt behaglig för sinnet och kommer inte att störa den som är känslig eller allergisk mot dofter.

Förpackningen ser tyvärr otroligt stel och medicinsk ut. Inte särskilt lyxigt alls, man får känslan av en receptbelagd kräm som ska bota hudåkommor. Varför inte göra en snygg stilren design som ser professionell ut utan att för den sakens skull se opersonlig ut? Produkten kommer i två utförande, 200 ml och 400 ml. 400 ml är att föredra då den kommer med en pump medan 200 ml inte gör det. Olive face & body wash är den mest fuktgivande av de två produkterna men tyvärr inte nog för att den ska kunna marknadsföras som ett hudvänligt fuktbevarande alternativ. Tyvärr så blir det platt fall för Sebamed som inte levererar vare sig i utseende eller resultat.

Så gjorde vi:
Liquid face & body wash samt Olive face & body wash har testats under två veckor. Därefter bedömdes förpackning, applicering, doft, resultat och prisvärde.