Sök
Test - Scottish fine soaps Au lait handset

Test - Scottish fine soaps Au lait handset

Lyx för händerna

2011-08-17

Det är inte ovanligt att se en exklusiv tvål ståendes på handfatet som matchar resten av inredningen i badrummet. Smartson testar Scottish fine soaps Au lait handset där både tvål och lotion ingår.

Scottish fine soaps Au lait handset_betyg

Den spruckna fasta handtvålen som låg direkt på handfatet och kladdade ner är för länge sedan borta. Idag är det modernt att ha tvål i pumpflaska, gärna med tillhörande handlotion i en hållare.

Avskalad och trendig design
Scottish fine soaps erbjuder ett set med handtvål och handlotion. Den vita färgen på tvål och lotion syns genom de transparenta pumpflaskorna och den svarta texten mot den vita bakgrunden ger en stilren design. I settet ingår även en hållare i stål där pumpflaskorna står stadigt.

Scottish fine soaps Au lait hand_1

Kraftfulla pumpflaskor
Kraften i Au laits pumpflaskor är stark vilket tyvärr gör att innehållet trycks ut alldeles för fort. Det resulterar i att tvål och lotion lätt hamnar på till exempel kläderna i stället för i handflatan. Vid den allra första appliceringen var vi oförberedda vilket gjorde att man fick tvål på kläderna.   

Tvålig doft
Ett pumptryck ger tillräckligt med mängd för att tvätta rent händerna och tvålen lämnar en ren känsla. När det gäller lotionen är två pumptryck att föredra för att det ska räcka till båda händerna. Handlotionen absorberas snabbt och återfuktar bra. Båda produkterna har en typisk tvåldoft och passar dig som inte gillar parfymerade aromer. För den som vill ha en mildare ton kan doften upplevas något stark.

Man blir lika glad varje gång man kliver in i badrummet och ser de snygga flaskorna på handfatet. Men ska man lägga ut en kännbar slant på exklusiva vardagsprodukter vill man ju att de mer eller mindre är fulländade. På grund av de kraftfulla pumpflaskorna kan vi inte ge godkänt betyg på kriteriet förpackning. I övrigt är det trevliga hudvårdsprodukter med bra, tillhörande hållare. 

Så gjorde vi
Handtvålen och handlotionen har använts dagligen i en månads tid.

Om produkten
I settet från Scottish fine soaps ingår Au lait handtvål och handlotion samt hållare. Flaskorna innehåller 300 ml och och är tillverkade i Skottland. Produkten är inte testad på djur.

Cirkapris: 250 kronor
Köpinfo:www.klinta.org, 0413-33139