Sök
Test - Scottish fine soaps Au lait body butter

Test - Scottish fine soaps Au lait body butter

Mjölk för huden

2011-08-04

Au Lait body butter ingår i en av Scottish fine soaps mest populära hudvårdskollektion. Den återfuktar och lämnar huden len men doften är stark.

Scottish fine soaps Au lait body butter_betyg

En body butter är ett måste den här årstiden. Det finns inget härligare än att smörja in kroppen med en berikande kräm och känna huden återfuktas. En bra body butter ska ge lyster åt en sjyst solbränna tycker vi på Smartson.

Kakaosmör och ekologiskt mjölkprotein
Denna body butter innehåller bland annat ekologisk mjölk som har blandats med sheasmör, kakaosmör och E-vitamin. Kombinationen ska vara återfuktande och lämna hudenväldoftande enligt återförsäljaren.

Scottish fine soaps Au lait body butter_1

Dryg
Au Lait body butter finns både på burk samt på tub, vi har testat det sistnämnda alternativet. Tuben är greppvänlig och står stadig på locket. Ett stort plus för att förpackningen är hygienisk då man inte behöver gräva med fingrarna i en burk. Tuben är dock mjuk vilket gör att det är lätt att klämma ut för mycket kräm.

Produkten är dryg men bildar en vit yta innan den går in i huden. Har du dessutom tagit för mycket så tar det ett tag att arbeta in krämen. Huden blir len men det kan upplevas som att en hinna lägger sig över porerna.

Stark doft
Det är egentligen inget fel på doften förutom att den är alldeles för stark. Den avtar visserligen med tiden men för den känslige kan produktens doft sticka lite i näsan. Sammanfattningsvis är det en klart godkänd body butter till ett bra pris men en mildare doft önskvärt är.

Så gjorde vi
Krämen har använts under ett par veckors tid i samband med dusch.

Om produkten
Scottish fine soaps Au lait body butter innehåller 200 ml. Den är enligt återförsäljaren endast tillverkad av naturliga råvaror och inte testad på djur. Produkten tillverkas i Skottland .

Cirka pris:
125 kronor
Köpinfo: www.klinta.org, 0413-33139