Sök
Test - SB12

Test - SB12

Fräsch andedräkt tills middagen serveras

2010-12-03

SB12 är ett munvårdande medel som ska hålla andedräkten i schack under hela tolv timmar. Visst luktar man fräscht till en början men räkna inte med att kunna dölja lökdoften efter middagen.

SB 12 - Test 2010

SB12 är ett munvårdande medel som ska hålla andedräkten i schack under hela tolv timmar. Visst luktar man fräscht till en början men räkna inte med att kunna dölja lökdoften efter middagen.

Munsköljen SB12 har en frisk smak av eucalyptus och är precis lagom stark i munnen. Cirka 30 till 60 sekunders gurglande ska ge en frisk andedräkt i upp till tolv timmar. Resultatet blir en härligt fräsch andedräkt som verkar ligga som en hinna över tänder och tunga, vilket kan kännas lite obehagligt. Dessvärre sitter inte den där extremt fräscha känslan i under hela tolv timmar. Men andedräkten känns trots det säker. Åtminstone tills det är dags för lunch. Den som tror att SB12 ska dölja lökdoften efter maten kommer att bli besviken. Personer som lider av uppstötningar ska inte heller räkna med denna munskölj. Den verkar enbart täcka själva munnen och då endast om man inte äter någon stark mat.
Även om man borstar tänderna och sköljer med SB12 försvinner inte lökdoft, något jag specifikt valt att testa inför denna recension.

Förpackning
En cylinderformad vit flaska med lila och blå design. Utseendet är okej men varken särskilt kul eller innovativt. Då andedräkten kan vara ett känsligt ämne vore det på plats med en mer diskret flaska som inte skriker ut "taskig andedräkt", i stora svarta bokstäver, bredvid tandborstglaset.

Dosering
Vänd flaskan, tryck in knappen och du får en 10 ml stor dos. Kvickt och enkelt. Gurgla och sila gärna mellan tänderna för munsköljen innehåller även fluor.

Resultat
Fram till lunch kan man lita på en fräsch andedräkt som luktar riktigt gott. Därefter får man se upp med vad man stoppar i sig för att behålla den rena känslan. Som användare vill jag gärna skölja efter varje måltid.

Såhär gjorde vi:
Undertecknad har sköljt med medlet morgon och kväll efter tandborstning i en veckas tid.  Även partnern har involverats för att se om munsköljen håller för ett kysstest.