Sök
Test - Rexona Maximum protection

Test - Rexona Maximum protection

För aktiva dagar

2012-03-08

En antiperspirant som appliceras innan sänggående och som dessutom ska hålla i 48 timmar. Kan det verkligen vara möjligt? Smartson testar Rexona Maximum protection.

Rexona Maximum protection_betyg
Rexona Maximum protection är en antiperspirant som med en formula ska ge ett effektivt skydd mot fukt och obehaglig lukt. Antiperspiranten i krämform har en patenterad teknologi som tillverkaren kallar Trisolid och som aktiveras av kroppsvärme.

Rexona Maximum protection_1Inte en deodorant
En antiperspirant är inte samma sak som en deodorant. Skillnaden är att en antiperspirant reducerar mängden svett och har en maskerande effekt på lukt. En deodorant däremot döljer dåligt lukt med hjälp av parfym och hindrar inte svetten att tränga ut. Rexona Maximum protection innehåller aluminium zirkonium som är ett transpirationshämmande salt. Enligt Rexona drar det sura antiperspirantsaltet ihop ytterhuden och förenar sig med hudens yttersta proteiner och stänger till svettkanalens mynning. Detta minskar utsöndring av svett på det applicerade området. Den sura miljön ska också göra att bakterier inte trivs. Frågan man ställer sig är var all svett istället tar vägen? 

Appliceras på kvällen
Enligt instruktion bör antiperspiranten appliceras i armhålorna på kvällen innan sänggående, detta för att Trisolid-formulan ger bäst skydd medan man sover. Krämen skruvas fram genom hål på behållarens ovandel. Varje skruvning avger ett klickljud, två klick per armhåla rekommenderas vilket ger tillräcklig mängd. Behållaren är lättanvänd och greppvänlig. Antiperspiranten appliceras smidigt men om du av någon anledning använder den på morgonen innan du klär dig bör du ha i åtanke att den fläckar ner kläderna. Det finns alltså ytterligare en anledning till att applicera den innan sänggående förutsatt att du inte sover i en pyjamaströja som du inte vill fläcka ner. Doften är mild och fräsch.


Skydd i 48 timmar?Rexona Maximum protection-2
Enligt instruktion bör antiperspiranten appliceras i armhålorna på kvällen innan sänggående, detta för att Trisolid-formulan ger bäst skydd medan man sover. Krämen skruvas ut genom olika stora hål och behållaren klickar till vid varje skruvning, två klick per armhåla rekommenderas vilket ger tillräcklig mängd. Behållaren är lättanvänd och greppvänlig. Antiperspiranten appliceras smidigt men om du av någon anledning använder den på morgonen innan du klär dig bör du ha i åtanke att den fläckar ner kläderna. Det finns alltså ytterligare en anledning till att applicera den innan sänggående förutsatt att du inte sover i en pyjamaströja som du inte vill fläcka ner. Doften är mild och fräsch.  

Prislappen kan upplevas något hög för denna typ av hygienprodukt men med tanke på att antiperspiranten faktiskt bara behöver appliceras varannan dag så är produkten prisvärd. För den som upplever problem med svettlukt rekommenderas Rexona Maximum protection utan betänkligheter och den är helt klart värd att testa. 

Produktfakta
Rexona Maximum protection är en antiperspirant i krämform. För maximalt skydd ska produkten appliceras i armhålorna innan sänggående men den kan även appliceras på morgonen. Ska ge skydd i 48 timmar. Behållaren innehåller 45 milliliter och kostar cirka 100 kronor.

Så gjorde vi
Rexona Maximum protection har testats under ett par veckor. Produkten har bedömts utifrån förpackning, applicering, kvalitet, resultat och prisvärde. Maxbetyg är 25.

www.rexona.se, 020-780044